V. Pranckietis apie Seimo pavasario sesiją: bus visko

Prieš prasidedant Seimo pavasario sesijai, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad, nepaisant būsimų rinkimų, sesija bus darbinga ir joje „bus visko“.

„Manau, kad sesija bus normaliai darbinga, bus visko, bus ginčų. Natūralu, kada mes pakylame iki ideologinio lygmens, tada mes neapsieiname be ginčų“, - ketvirtadienį po Seimo vadovų, komitetų ir komisijų pirmininkų, Seimo frakcijų seniūnų pasitarimo dėl pavasario sesijos darbų programos sakė Seimo pirmininkas V. Pranckietis.

Sesijos darbų programoje - 545 teisės aktų projektai.

„Įstatymų yra daug, bet mažiau negu praėjusioje sesijoje. Pajudinsime visus, kas buvo nusėdę į apačią. Yra apie 200 projektų, kurie atsikelia iš ankstesnės sesijos. 128 projektus teikia Vyriausybė“, - sakė V. Pranckietis.

Nors apie 30 Seimo narių dalyvauja rinkimuose, parlamento vadovo nuomone, tai neišbalansuos Seimo darbo.

Manau, kad sesija bus normaliai darbinga, bus visko, bus ginčų.

Tarp sesijos prioritetų - korupcijos prevencija, socialinės atskirties mažinimas, Lietuvos piliečių teisių ir verslo interesų užtikrinimas, rengiantis Jungtinės Karalystės išstojimui iš Europos Sąjungos, viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio finansavimo iki 2025 metų strategijos tvirtinimas, vaiko teisių apsaugos įgyvendinimo sistemos tobulinimas.

Parlamentarai ketina tobulinti socialinių įmonių veiklos teisinį reglamentavimą, sudaryti galimybes neįgaliesiems integruotis į darbo rinką ir gauti tinkamą paramą. Planuojama tobulinti atliekų tvarkymo sistemą ir kainodarą.

Seimas ketina priimti teisės aktus dėl sveikatos priežiūros įstaigų veiklos skaidrumo didinimo. Planuojama tobulinti studijų finansavimo modelį, įvesti nemokamas bakalauro studijas. Taip pat neatsisakoma planų atnaujinti Lietuvos radijo ir televizijos valdymo modelį.

Pavasario sesijoje tradiciškai planuojamas jau paskutinis prezidentės Dalios Grybauskaitės metinis pranešimas. Taip pat bus pateikta Vyriausybės metinė veiklos ataskaita.

Pavasarį Seime planuojamos ir diskusijos strateginėmis temomis - NATO svarba Lietuvos valstybingumui 15 metų narystės kontekste, Lietuvos pasiekimų Europos Sąjungoje 15 metų apžvalga.

Numatoma taip pat aptarti Lietuvos ir Lenkijos 25 metų draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties reikšmę.

Seimo pavasario sesija prasidės jau sekmadienį, kovo 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranskieti !

Pranskieti ! portretas
Tuoj atsils tat tau labiau tiktu krapstytis kokiam darzo kamputi kur tikrai ta darba ismanai..

Agronomas

Agronomas portretas
valstieciu gretose padoriausias seimo narys , tai Pranskietis , nors ir persisunkes nausiu pono feremonais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių