V. Pranckietis: „valstiečiai“ partijos viduje turėtų imtis ryžtingesnių sprendimų

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai turėtų imtis ryžtingesnių sprendimų partijos viduje.

„Manau, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija vieną kartą imsis ryžtingesnių sprendimų iš vidaus. Tikiuosi, kad protas turi nugalėti visur“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovas.

„Pirmiausia reikėtų atskirti du asmenis, kurie dabar valdo tą partiją, diktuoja darbotvarkę, tada būtų daug lengviau spręsti viduje ir pereiti prie demokratijos, o ne prie pataikavimo“, – pridūrė jis, aiškindamas, kas yra ryžtingi sprendimai.

Anot V. Pranckiečio, partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime iširimas parodė, kuo baigiasi „nuleidžiami sprendimai“.

„Jeigu su frakcija yra visiškai nederinama, o frakcijai nuleidžiami sprendimai iš anksto kažkieno nutarti, žinoma, kad nepasitenkinimas ir kyla. Tas nepasitenkinimas šįkart kilo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje“, – sakė Seimo vadovas.

Jo teigimu, ir „valstiečių“ frakcijoje vis kyla neramumų. V. Pranckietis prisiminė, kad prieš dvejus metus „valstiečių“ frakcijai priklausantis Virgilijus Poderys siūlė įvesti frakcijos seniūno rotaciją.

„Prieš dvejus metus buvo Virgilijaus Poderio pasiūlymas, kad frakcijos seniūnas turėtų būti rotuojamas, ir ten buvo apie tai tiesiog nugesinta kalba taip, kad net nebūtų apie tai kalbama“, – sakė V. Pranckietis.

„Manau, kad tie žmonės, kurie tada taip galvojo, jie nepakeičia nuomonės ir galvoja, kad neturi būti viena nuomonė. O tos vienos nuomonės buvimas sugriovė „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. Ar tas bus užkrečiama kitoms frakcijoms, pamatysime“, – kalbėjo parlamento pirmininkas.

Antradienį iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pasitraukė keturi nariai ir sugriovė pačią frakciją. Jie kaltino partijos lyderį ir frakcijos seniūną Remigijų Žemaitaitį sprendimus priimant vienasmeniškai, nesitariant nei su partija, nei su frakcija.

V. Pranckietis praėjusią savaitę pasitraukė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, nes šios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis inicijavo jo pašalinimą už tai, kad šis nevykdo partijos įstatų, atsisakydamas trauktis iš Seimo pirmininko pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne

Ne  portretas
tavo pone, reikalas. Savo vaidmenį jau atlikai tai sudie. Gali pas žydus eit menorą uždegt ir jiems pasakot
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių