V. Tomaševskis apie J. Narkevičiui metamus kaltinimus: tai – provokacija

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis abejoja, ar žmogus, papasakojęs apie susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus galimai neteisėtą veiklą renovuojant savo namą Trakuose, gali būti sveikas.

Politiko teigimu, tai tik įrodo, kad jo partijos nariui ketvirtadienį mesti kaltinimai yra dezinformacija bei siekis nukreipti dėmesį nuo darbų, kuriuos saugodamas valstybės pinigus, daro J. Narkevičius.

„Tai provokacija. Rašoma, kad jis tris kartus grubiai pažeidė įstatymus, jog jis išrašė fiktyvią faktūrą, kad išrašė fiktyvų pajamų orderį, kad galimai neskaidriai dalyvavo konkursuose. Juk už tai baudžiamoji byla. Kaip sveikas žmogus gali prieš save po dešimties metų liudyti, kad gautų tris baudžiamąsis bylas. Pasakykite, kokia tai logika? (...) Gal jam užmokėjo, gal jam gresia ir didesnė atsakomybė, gal jis yra šantažuojamas, apie tai niekas nežino“, – Eltai sakė LLRA-KŠS lyderis.

Šimtai milijonų galimai išvogta ir nieko, o dabar visi rašo ir skambina, kad kažkas kažką pasakė.

Kartu V. Tomaševskis teigė, kad jo neapleidžia vienas klausimas – kodėl žiniasklaida tiek daug dėmesio skiria tokioms problemoms kaip J. Narkevičiaus namas ar praėjusiais metais keltas ministro pietų, apmokėtų ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis, klausimas.

„Šimtai milijonų galimai išvogta ir nieko, o dabar visi rašo ir skambina, kad kažkas kažką pasakė. Tai nėra nieko daugiau kaip dezinformacija. Tai atsakas į tai, kad ministras domisi šimtais milijonų pavogtų valstybės pinigų“, – kalbėjo V. Tomaševskis, primindamas, kad dar šią savaitę susisiekimo ministras kalbėjo apie Generalinei prokuratūrai perduotą audito medžiagą, dėl „Lietuvos geležinkelių“ įgyvendinamo ruožo Kaišiadorys–Klaipėda ir Vilniaus mazgo elektrifikavimo projekto.

„Akivaizdu, kad viskas šiame tyrime sufabrikuota. Aš sutinku ir su premjeru, ir su Ramūnu Karbauskiu, pasakiusiu, kad tai yra dezinformacija. Tikriausiai yra toks tikslas, kad apie tai visi kalbėtų. Mes dar rudenį apie tai kalbėjome, kad yra daug interesų“, – tęsė LLRA-KŠS lyderis.

Ministro nekeis, LLRA-KŠS liks valdančiojoje koalicijoje

Paklaustas, ar nebūtų logiška nuolatos į panašias situacijas įsiveliantį J. Narkevičių pakeisti kitu, ar tiesiog pačiai partijai pasitraukti iš koalicinės sutarties, taip paliekant dar vieną tuščią kėdę ministerijoje, V. Tomaševskis atsakė negalvodamas – to daryti neleidžia rinkėjų suteiktas mandatas. Todėl, tikino politikas, klausimas, ar dėl J. Narkevičiaus ministravimo sukeltos kritikos nenukentės jo vedama partija, yra beprasmis.

„Mes nesvarstome tokiomis sąvokomis kaip pavojinga ar nepavojinga. Mes gavome rinkėjų pasitikėjimą – ir mūsų pareiga po pasitikėjimo gavimo daryti tam tikrus sprendimus ir dirbti sąžiningai žmonėms. Būtent tą mes ir darome, o ar mums tai pavojinga ar ne – nesvarbu. Mandatai mums nėra tikslas savyje, o priemonė, kad būtų galima padėti žmonėms“, – kalbėjo V. Tomaševskis, pridurdamas, kad, be kita ko, LLRA-KŠS tolesnis buvimas valdančiojoje daugumoje yra esminis valstybės stabilumui.

LRT ketvirtadienį pranešė apie tai, kad dabartinis susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybėje, galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint darželių bei mokyklų remonto konkursus. Tai LRT anonimiškai papasakojo šios, jau bankrutavusios, bendrovės vadovas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Seimo Opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis po ketvirtadienį paviešinto LRT tyrimo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas suteikti pranešėjo apsaugos statusą žurnalistams liudijusiam asmeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Satažina

Satažina portretas
Nereikia vogti ir niekas neßmeiš,Jau per daug prisidirbai pani Norkevič.

tukas

tukas portretas
Štai taip ir Tomaševskij pakvipo paraku.Tikriausiai Maskva pagrūmojo , vyrai laikykitės nes priešingu atveju jus niekas negelbės nei tas momentas kai V.Tomaševskij demonstravo K G B simboliką Georgijaus juostelę betrūko ,kad Tomaševskij būtų demonstravęs K G B Juostelę kartu su Putinu

Glupstvo

Glupstvo portretas
Karbonadas del islikimo ir su putleriu valdzia pasidalytu Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių