V. Tomaševskis: dėl derybų spręsime penktadienį

Penktadienį Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) ketina apsispręsti, ar pradėti derybas dėl prisijungimo prie valdančiosios daugumos.

„Tai gali būti sprendimas - pradėti ar nepradėti derybų. Penktadienį turėsime tarybos posėdį, ir sprendimas bus priimtas“, - pirmadienį po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu ir „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu surengtoje spaudos konferencijoje Seime sakė LLRA-KŠS lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Jeigu prasidėtų derybos, pasak jo, svarbiausia, ar bus pritarta LLRA-KŠS programinėmis nuostatoms. Tarp LLRA-KŠS reikalavimų yra vaiko pinigų didinimas iki 120 eurų, nemokami vaistai pensininkams, savivaldos finansavimo didinimas ir kt.

„Jeigu pavyks suderėti programines nuostatas, mes galime remti Vyriausybę ir be postų“, - sakė V. Tomaševskis. Tačiau tai, pasak jo, - derybų reikalas.

Jeigu pavyks suderėti programines nuostatas, mes galime remti Vyriausybę ir be postų.

V. Tomaševskis neatmetė galimybės ir tokio scenarijaus, kad LLRA-KŠS nesijungs prie valdančiųjų. „Tokio sprendimo aš neatmetu, šiandien yra maždaug 50 ir 50. Mes sprendimo dar neturime, gali būti toks sprendimas, kad ir nepradėsime derybų“, - sakė V. Tomaševskis.

Paklaustas apie Viktoro Pranckiečio galimybes toliau vadovauti Seimui, V. Tomaševskis sakė, kad partija to nesvarstė, ir tai - valdančiųjų problema.

„Tai nėra mūsų problema, tai - valdančiųjų problema ir tų, kurie galbūt nori užimti šitą postą. Mes šituo klausimu nuomonės neturime, nes nesvarstėme nei partijoje, nei frakcijoje", - sakė jis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
O Tomasevskis gudrus,į karbaso paplavu duobę nelenda.Tegul kirkiliukas prieš pensiją pasimurkdo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių