V. Tomaševskis: prisiimu visą atsakomybę už nesėkmingus rezultatus

Už Seimo rinkimų kartelės barjero likusios Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis sako, kad prisiima visą atsakomybę už nesėkmingus rinkimų rezultatus. Tiesa, jis teigia, kad jo likimą pirmininko kėdėje spręs partijos valdyba.

„Mes analizuosime visas savo klaidas. Nedaro klaidų tas, kuris nieko nedaro“, – pirmadienį, paaiškėjus rinkimų rezultatams, spaudos konferencijoje sakė V. Tomaševskis.

Jo teigimu, partijos valdžios organai spręs dėl jo likimo pirmininko poste.

„Aš priimu visą atsakomybę kaip partijos lyderis. (...) Iš to išplaukia kiti veiksmai, darbo tvarka mes juos svarstysime“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

Vis dėlto V. Tomaševskis neatskleidė, ar tikrinsis partijos narių pasitikėjimą, ar iškart pateiks atsistatydinimo raštą. Pasak jo, sprendimai bus priimti pagal partijos įstatus, tačiau jų nepatikslino.

V. Tomaševskis: apmaudu, kad pritrūko tiek nedaug

V. Tomaševskis apgailestauja, kad jo vadovaujamai partijai pritrūko visai nedaug balsų, kad ji peržengtų 5 proc. Seimo rinkimų kartelę. Tačiau V. Tomaševskis teigia, kad pasiektas rezultatas yra neblogas, ir džiaugiasi, jog į Seimą per pirmąjį turą vienmandatėse buvo išrinkti du LLRA-KŠS priklausantys nariai.

„Kaip jūs žinote, mes jau laimėjome pirmame rate dvi vietas Seime. Tokių Seimo narių, išrinktų po pirmo rato, yra tik trys, tarp jų du mūsų atstovai – Česlavas Olševskis ir Beata Petkevič“, – pirmadienį, paaiškėjus rinkimų rezultatams, spaudos konferencijoje sakė V. Tomaševskis.

Visgi LLRA-KŠS pirmininkas apgailestavo, kad iki 5 proc. Seimo rinkimų kartelės per pritrūko visai nedaug.

„Vertinant rinkimų rezultatus, aišku, iš vienos pusės apmaudu, kad pritrūko mums nedaug balsų, kad nuo dalyvavusių peržengtume 5 procentus, bet k,aip sakiau, norime pasidžiaugti, kad išlaikėme savo pozicijas. 5 procentai nuo galiojančių rezultatas yra irgi neblogas žiūrint į didelę konkurenciją, į didesnį sąrašų skaičių“, – teigė jis.

Piktinasi į LLRA-KŠS nukreipta neigiama rinkimų kampanija

V. Tomaševskis taip pat atkreipia dėmesį, kad į jo vadovaujamą partiją buvo nukreipta neigiama rinkimų kampanija, kurios metu, pasak jo, buvo įvykdytas šiurkštus rinkimų kampanijos pažeidimas. Politikas omenyje turi žurnalisto Andriaus Tapino inicijuotą akciją „Viso gero, Valdemarai“. Jos metu buvo agituojama nebalsuoti už LLRA-KŠS.

„Pas mus rinkimų kampanijoje atsirado veikėjų, grupių, kurie nepaisė jokių įstatymų, neužsiregistravę kaip kampanijos dalyviai platino reklaminę medžiagą ypač dideliu mastu, aš kalbu apie 300 tūkst. leidinių, platino videoklipus, niekas nenurodė finansinių šaltinių, aš nekalbu apie tai, kad nebuvo žymėta, kad nebuvo mokėta iš rinkimų sąskaitos, ko būtent ir reikalauja mūsų Seimo rinkimų ir kiti rinkimų įstatymai“, – teigė jis.

Mes analizuosime visas savo klaidas. Nedaro klaidų tas, kuris nieko nedaro.

„Tenka tik apgailestauti, kad Europos Sąjungoje, demokratinėje valstybėje Lietuvoje, nebuvo užkirstas kelias tokiems šiurkštiems pažeidimams, tokiems neteisėtiems veiksmams“, – pridūrė politikas.

V. Tomaševskis teigia dėl šios akcijos jau pateikęs skundus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), tačiau sako jokio atsakymo kol kas negavęs.

„Mes pateikėme atitinkamus raštus institucijoms, tarp jų ir į VRK prieš dvi savaites. VRK net nespėjo išnagrinėti šito rašto, šito skundo, nors pagal mūsų galiojančius įstatymus per dvi dienas turi būti išnagrinėjami skundai“, – sakė V. Tomaševskis.

Politikas pripažįsta, kad kol kas sunku prognozuoti, kaip ši neigiama rinkimų kampanija atsilieps LLRA-KŠS.

„Šiandien tai reikia įvertinti pagal mūsų teisės aktus, tarp jų pagal baudžiamąją atsakomybę. Kadangi labai aiškiai rinkimų įstatyme parašyta, kad jeigu yra finansinių pažeidimų virš 20 tūkst. eurų, tai yra jau baudžiamosios atsakomybės reikalas“, – pabrėžė jis.

V. Tomaševskis mano, kad leidiniams, raginantiems Seimo rinkimuose nebalsuoti už LLRA-KŠS, buvo išleista bent 40 tūkst. eurų. Politikas tikisi, kad jo vadovaujamai partijai pavyks ištaisyti šiuos, pasak jo, šiurkščius rinkimų pažeidimus.

LLRA-KŠS pirmajame Seimo rinkimų ture sulaukė tik 4,82 proc. rinkėjų palaikymo, primena ELTA.

 

Aktyvumo žemėlapisRezultatų žemėlapis



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Ceska, p...dink pas luka

česka ,

česka , portretas
ponas, pan neimk į galva, ne tie metai yra paskutiniai bus dar ir ne ruduo, bus ir šviesa tavo aruode, polska nezginela my žiwiemi, marsc do pracy, zbignew tamoscek, do zubaczenia, žiūrėk koki kankana pasiekė uspaskih, juk ir 4 metus ilsėjos ir dabar nešė, net 3 vieta, normalu, o tau linkiu tik nauju žiburiu ir saulies dienu iki sekančiu jeigu tik sviekata leis sulauksim o hamukams nepasidok, vilno nasza polska poliacem, nepikit veršiu tauta juk atėjo pranešimas iš šviedijos per puko radijo stoti, buvo išsakytas lietuvio gyvenančio dabar šviedijoj, patiko man komentaras išsakytas juk mes esam veršiu tauta ,vis renkam grybus grybaujam vis ant to greblio lendame, bebrus nurašėm o kitus palikome ipač kenkėjus konservus kur puse lietuvos išbėgo tik per ju vadovavimo laikotarpi, bus ir ši syki sulauksim, nebetikiu o ponia sena merga reikėjo vyti lauk iš seimo, nedaleisti, lauk pensininkai nukentėjo, oi kaip , seniai laikas tos konservus nurašyti buvo,

Rici

Rici portretas
Gagarin daletalsia,a ty dapizdelsa,urod.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių