V. Tomaševskis: tai buvo šūvis pro šalį

  • Teksto dydis:

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, kad žiniasklaidoje buvo paskelbta daug netiesos apie jo motinai priklausančioje žemėje pastatytus pastatus ir be reikalo buvo sukeltas ažiotažas.

„Jau šiandien yra akivaizdu, kad čia buvo šūvis pro šalį. Praktiškai buvo iškelta tokia informacija į viešumą, kad pastatytas namas be leidimo.  Bet, kaip paaiškėjo, viskas yra legaliai“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje Seime pirmadienį sakė V. Tomaševskis.

Jo teigimu, lauko tualeto ten nėra. „Ten lauko tualeto net nėra, ten yra dekoratyvus sandėliukas ant miško ribos grybo pavidalo. Jokio lauko tualeto nebuvo ir, aišku, negalėjo būti. Jeigu dviejų metrų sandėliuką dekoratyvų reikia nugriauti – tai yra atsakymas, kokias problemas sprendžia kai kurie portalai. Tai yra stilius tam tikros mūsų žiniasklaidos. (...) Ten yra melo, netikslumų dešimtys“, – sakė europarlamentaras.

Portalas 15min. skelbė, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) nustatė, jog lauko tualetas ir malkinė europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio šeimos valdose Vilniaus rajone pastatyti nesilaikant teisės aktų ir turi būti nugriauti.

Apie žemės grąžinimą: galimas prieštaravimas Konstitucijai

V. Tomaševskis siūlo sulyginti miesto ir kaimo gyventojų galimybes atgauti savo tėvų žemes, nes dabartinis teisinis reguliavimas, jo nuomone, galimai prieštarauja Konstitucijai.

Anot jo,  didžiulės  problemos yra Vilniaus apskrityje, ypač miestuose.

„Mes turime praplėsti galimybes savininkams atgauti savo protėvių žemės. Todėl siūlome sulyginti galimybes atgauti savo tėvų žemes miesto ir kaimo gyventojams. Dabar galioja tokia nuostata, kad kaimuose, rajonuose, jeigu žemė buvusių savininkų yra po fermomis, pastatais, tai yra grąžinama ir tada jau naujas savininkas pasirašo nuomos sutartį ir paprasčiausia nuomoja tą žemę arba šalims susitaru išperkama žemė. Deja, šita nuostata miestuose negalioja ir čia galimas labai akivaizdus prieštaravimas Konstitucijai“, – sako V. Tomaševskis.

Jo nuomone, negali būti piliečių turtinių teisių diskriminavimo pagal jo gyvenimo vietą.

Anot jo, toks pasiūlymas jau buvo registruotas prieš keletą metų, bet, deja, jam nebuvo pritarta. Todėl LLRA-KŠS pakartotinai įregistravo pasiūlymą Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių