V. Ušackui – Rusijos ombudsmenės klausimai dėl Lietuvos ginkluotės Ukrainai

  • Teksto dydis:

Naujoji Rusijos žmogaus teisių ombudsmenė Tatjana Moskalkova susitikusi su Europos Sąjungos (ES) ambasadoriumi Maskvoje Vygaudu Ušacku iškėlė klausimą dėl Lietuvos karinės amunicijos tiekimo Ukrainai.

„Paklausiau pono ambasadoriaus dėl 150 tonų amunicijos tiekimo iš Lietuvos Ukrainai ir kaip tai atitinka Minsko susitarimo nuostatas. Jis pažadėjo Lietuvos ambasadorių informuoti apie mūsų susirūpinimą“, – naujienų agentūrai TASS sakė T.Moskalkova.

Lietuva šį mėnesį perdavė Ukrainai šaudmenų, kurių pati nebenaudoja, šeštadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Tomas Pakalniškis BNS sakė, kad Ukrainai perduotas 150 tonų amunicijos krovinys, jį daugiausia sudaro įvairių modifikacijų „Kalašnikovo“ šaudmenys, neatitinkantys NATO standartų.

Rusijos ambasada po to pareiškė, kad toks žingsnis kelia didelį susirūpinimą.

V.Ušackas BNS trečiadienį patvirtino per susitikimą su T.Moskalkova sulaukęs klausimo dėl Lietuvos karinės pagalbos Ukrainai.

„Pasakiau, kad perduosiu informaciją Lietuvos ambasadoriui, o kiek žinau, tai buvo Lietuvos atsakymas į dvišalį draugiškos šalies – Ukrainos – prašymą“, – BNS sakė diplomatas.

Vakarai ir Kijevas kaltina Maskvą jau dvejus metus siunčiant ginkluotę ir karius paremti prorusiškus Rytų Ukrainos separatistus. Kremlius tai neigia. Per karą Rytų Ukrainoje jau žuvo beveik 10 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yra ką cia kalbėti-

Yra ką cia kalbėti- portretas
Reikia dar geros priešlėktuvinės ir prieštankines gynybos įrangos, tikiuosi amerikonai greit taip ir padarys, fašistas putinas per daug draskosi visais lygiais.

Nėra ką čia kalbėti

Nėra ką čia kalbėti portretas
Tai gėdingas Lietuvos žingsnis, panašu kad kurstantis tolimesnį karą Ukrainoje. O gal tai kažkieno mažas biznelis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių