Valdantieji: opozicijos projektai bus įtraukti į antradienio darbotvarkę

Valdančiosios daugumos seniūnai pritarė, kad opozicijos siūlomi antiinfliaciniai projektai būtų įtraukti į antradienio plenarinio posėdžio darbotvarkę – nuo praėjusios savaitės parlamento darbą boikotuojanti opozicija įvykdžius šią sąlygą žada grįžti į plenarinių posėdžių salę.

„Tie projektai bus įtraukti į rytinę darbotvarkę, į jos pabaigą, nes, kaip suprantu, dialogo grupėje tas buvo pažadėta opozicijos atstovams“, – po valdančiųjų frakcijų seniūnų pasitarimo pirmadienį BNS sakė pirmasis Seimo vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma.

„Ir anksčiau, kai opozicija prašydavo, į darbotvarkę įrašome jų projektus, nėra kas nors išskirtinio“, – teigė jis.

Opozicijos atstovai anksčiau pirmadienį po dialogo grupės susitikimo pas Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen sakė, kad įtraukus jų projektus į darbotvarkę, jie grįš posėdžiauti į plenarinių posėdžių salę.

Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas teigė, jog ne dėl visų opozicijos projektų yra Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvada, ir tai „gali tapti tam tikru iššūkiu“, bet projektai bus įtraukti.

„Siūlysime, kad rytoj rytinėje darbotvarkėje būtų opozicijos keliami klausimai, užregistruoti projektai, kiek žiūrėjome, ne visiems yra Teisės departamento išvados, tai gali tapti tam tikru iššūkiu, bet siūlysime, kad rytoj tie punktai darbotvarkėj atsirastų“, – po seniūnų susitikimo pas Seimo pirmininkę žurnalistams sakė V. Mitalas.

Opozicijos parengtame pakete yra numatytos pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos, didesnis neapmokestinamųjų pajamų dydis, mažesni akcizai kurui ir didesnės pensijos.

Opozicija Seimo plenarinius, komitetų ir komisijų posėdžius boikotuoja nuo birželio 8 dienos, kai valdantieji sušaukė nenumatytą posėdį, kad užbaigtų interpeliacijos žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui procedūrą. Ministras po šio proceso liko poste.

Spręsti konfliktui buvo sukurta dialogo grupė.

Pirmadienį su valdančiųjų ir opozicijos atstovais susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda prašė jų „ieškoti dialogo galimybės, neblokuoti, nemarinuoti vieni kitų iniciatyvų“, teigė šalies vadovo patarėjas Povilas Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių