„Valstiečiai“ kaltina LRT dvigubais standartais ir skundžiasi tarybai

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis nacionalinį transliuotoją kaltina dvigubais standartais ir įstatymo pažeidimu.

Antradienį LVŽS pranešė, kad partijos lyderis dėl to kreipėsi į LRT tarybą.

LRT atmeta „valstiečių“ lyderio priekaištus ir nurodo, kad siekia nepažeisti Seimo rinkimų įstatymo.

Anot R. Karbauskio, nacionalinis transliuotojas atsisakė skelbti premjero Sauliaus Skvernelio kreipimąsi į Lietuvos žmones karantino pabaigos proga, nors privalo tai daryti pagal įstatymą, tuo metu apie opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Seimo rinkimų programos pristatymą pranešė nepažymėdamas, kad tai politinė reklama.

„Dvigubų standartų laikymasis, kai atsisakoma skelbti reikšmingą Vyriausybės informaciją, bet transliuojama nežymėta konservatorių politinė reklama – stebina ir kelia nerimą, ar LRT ir minėta partija elgiasi skaidriai“, – teigia R. Karbauskis.

Taip pat klausiame, kaip nutiko, jog LRT eteryje atsirado nežymėta politinė reklama.

Jis prašo LRT tarybos įvertinti, ar nebuvo pažeistas įstatymo punktas, kad Seimo, Vyriausybės ar Seimo opozicijos lyderio prašymu LRT pagal galimybes kuo greičiau suteikia laiką oficialiems Seimo, Vyriausybės ar opozicijos pranešimams.

„Taip pat klausiame, kaip nutiko, jog LRT eteryje atsirado nežymėta politinė reklama. Jei partijų skelbiamos politinės reklamos žymėjimo pažeidimai LRT toliau tęsis, būsime priversti kreiptis ir į Vyriausiąją rinkimų komisiją“, – partijos pranešime cituojamas R. Karbauskis.  

LRT tvirtina, kad vietoje viso premjero kreipimosi buvo parodyta ištrauka su pagrindine žinia, nes visas įrašas truko ilgiau nei penkias minutes, o dėl kaltinimų reklamuojant konservatorius atsako, jog apie partijos programą buvo pranešta kaip ir visose kitose žiniasklaidos priemonėse.

„Įvertinus, kad įrašas trunka ilgiau nei 5 minutės ir kad tiek eterio laiko suteikimas asmeniui, kuris yra paskelbęs apie savo planus dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, gali būti vertinamas kaip Seimo rinkimų įstatymo nuostatų pažeidimas, buvo priimtas sprendimas LRT televizijos eteryje, vienos žiūrimiausių naujienų laidos metu paskelbti premjero kalbos įrašo ištrauką – pagrindinę pranešimo žinią“, – sakoma LRT perduotame komentare.

Pirmadienį TS-LKD viešai pristatė savo Seimo rinkimų programą, apie tai informavo daugelis žiniasklaidos priemonių. Kadangi tai buvo informaciniai pranešimai, niekieno neužsakyti ir neapmokėti, jie taip pat nebuvo pažymėti kaip politinė reklama.

LVŽS duomenimis, šių metų birželio 16 dieną LRT kategoriškai atsisakė transliuoti S. Skvernelio kreipimąsi į Lietuvos žmones dėl pandemijos.

„Šiuo kreipimusi į visuomenę ministras pirmininkas, kaip Vyriausybės vadovas ir Vyriausybės COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto pirmininkas, paskutinę karantino dieną visuomenei siekė pristatyti esmines saugumo rekomendacijas pasibaigus karantinui ir toliau tęsiantis ekstremaliai situacijai šalyje. Tačiau premjero kreipimasis LRT žiūrovų nepasiekė. Vyriausybė išgirdo LRT nuogąstavimus, kad vyksta rinkimų kampanija, nors pranešimo turinys nieko bendra su rinkimais neturi – jis skirtas COVID pandemijos problemoms spręsti“, – teigiama pranešime.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliai LRT

Šaunuoliai LRT portretas
nusibodo tie du beplaukiai, užsiimantys savireklama, ką dabar darys po karantino, tikėsis ir vilsis antros bangos...

Valstiečiai patys jiems mokėjo

Valstiečiai patys jiems mokėjo portretas
o dabar rinkimai artėja, nori kontroloiuoti, nes gi reklama....

Ožiai

Ožiai portretas
Ir gerai padarė: nusibodo tos valstietiškos pagyrios apie tą koronę19. Įpratę jie liaudį laikyti trenkta, ar kitaip. Kada susitūpėsite, pagaliau?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių