„Valstiečiai“ suvažiavime pirmininku patvirtino R. Karbauskį, septynis pavaduotojus

Lietuvos ir valstiečių sąjungos (LVŽS) suvažiavime šeštadienį Marijampolėje patvirtinti partijos pirmininko visuotinių rinkimų rezultatai, kurių metu „valstiečių“ lyderiu perrinktas Ramūnas Karbauskis.

Politiko teigimu, „valstiečiai“ ir toliau gins tradicines vertybes, šeimą, stiprins žmonių pasitikėjimu valstybe, puoselės į Lietuvos interesus orientuotą užsienio politiką. Jis pabrėžė, kad valdantieji vykdo priešingą politiką, kurią reikia atremti.

„Valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra tas ramstis, aplink kurį dar susirenka dalis balsų ir mes sugebame visa tai atmušti. Niekas kitas, išskyrus Valstiečių ir žaliųjų sąjungą, to nebepadarys. (...) Su visais bando susitarti, tačiau su mumis neišeina, nes mes vertybes savo turime“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Pasak partijos pirmininko, jei nepavyks atremti valdančiųjų iniciatyvų, susijusių su narkotikų dekriminalizavimu, vienos lyties asmenų partnerystės įteisinimu, vėliau šiuos sprendimus „teks taisyti“.

„Mes dabar pabandysime tą stabdyti. Neaišku, ar mums pavyks“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskis taip pat kritikavo Vyriausybės siekį taikyti JAV sankcijas „Belaruskalij“ trąšoms, vežamoms tranzitu per Lietuvą, sprendimą leisti įsteigti Taivaniečių atstovybę Lietuvoje.

Jo pavaduotojais tapo Seimo nariai Aurelijus Veryga, Aušrinė Norkienė, Giedrius Surplys, Ligita Girskienė, Arvydas Nekrošius, Europos Parlamento narys Bronis Ropė bei buvusi pirmininko pavaduotoja Kristina Kirslienė.

Ragina G. Nausėdą imtis lyderystės

Suvažiavimo metu partija priėmė rezoliuciją, kuria valdančiuosius paragino „nutraukti Lietuvai bei jos žmonėms žalą darančius veiksmus šalies vidaus ir užsienio politikoje“.

Jie taip pat pakvietė prezidentą Gitaną Nausėdą būti „Konstitucijos garantu“ ir toliau imtis aktyvios lyderystės.

„Seimo rinkimus laimėjus konservatoriams ir liberalams, situacija valstybėje ėmė sparčiai blogėti – valdantieji vidaus politikoje vykdo agresyvią visuomenės segregaciją ir priešina visuomenę, žlugdo verslą, nepalikdami vietos vertybiniams reguliavimo principams, ypač lygiateisiškumui ir žmogiškumui, o užsienio politikoje ignoruoja bet kokių diplomatinių kelių bei kompromisų paieškas“, – nurodoma LVŽS pranešime.

Opozicinių „valstiečių“ teigimu, valdantieji negirdi nei racionalių pasiūlymų, nei ekspertų įžvalgų, jie taip pat nepaiso įspėjimų dėl galimų korupcijos, skaidrumo nebuvimo bei nepamatuotų valstybės išlaidų atvejų.

LVŽS rezoliucija ragina nesiekti narkotikų dekriminalizacijos, alkoholio kontrolės liberalizavimo, nedidinti ir neįvedinėti naujų mokesčių, stiprinti nauda žmonėms grįstą tiek vidaus, tiek užsienio politiką.

Per elektroniniu būdu surengtus partijos pirmininko rinkimus už R. Karbauskį balsavo 72 proc., už parlamentarą Giedrių Surplį – 28 proc. balsavusiųjų.  Iš viso balsavo 56 proc. partijos narių. R. Karbauskis perrinktas ketverių metų kadencijai.

R. Karbauskis LVŽS vadovauja daugiau nei dešimtmetį. Pastarąjį kartą pirmininku jis perrinktas 2019 metais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi per 4,3 tūkst. narių ir antrą pagal dydį 21 nario frakciją Seime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gija

Gija portretas
Sakiau daugumai, kad dauguma valstiečių partijos narių išeis i kitą partiją, jiems su valstiečiais reikėjo pateikti tik i Seimą.Pasitvirtino mano nuojautą.Išdavikais Netikėkite jais,visi perejūnai yra nepatikimi ,ne tik partijai kurį iškėlė i rinkimus,postus bet ir valstybei,tai parsidaveliu.Juos lengva nupirkti savo tikslams.

Pirmyn Karbamide, nepasiduok konservų atmatom

Pirmyn Karbamide, nepasiduok konservų atmatom portretas
Lyginant su konservų ir narkomanų partijų utėlėm, netgi valstiečiai atrodo priimtini.

Kremliui

Kremliui  portretas
dirba " raudonieji patryjotai " iš liberkonservatų ir .....bandantys sužlugdyti Lietuvą ir žmones . Deja ...Kvailių vis mažėja ...tu vienas likai :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių