„Vardan Lietuvos“ atstovai tikina turintys atsakymą, kaip reglamentuoti vienos lyties porų santykius

  • Teksto dydis:

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovai tikina sieksiantys reglamentuoti tos pačios lyties porų santykius inicijuodami įstatymo projektą, kuris būtų panašus į Civilinės sąjungos įstatymą, tačiau labiau atlieptų ir konservatyvesnės visuomenės atstovų lūkesčius.

„Nuo partnerystės iki civilinės sąjungos yra padaryta daugybė pokyčių. Ir šitas civilinės sąjungos kompromisas yra labai arti to, ką mes darytume“, – Eltos ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) surengtame Seimo rinkimuose dalyvaujančių partijų pristatyme teigė teigė „Vardan Lietuvos“ atstovas Tomas Tomilinas.

„Tam, kad yra išimta partnerystė iš civilinio kodekso, yra padaryti tie kompromisai, kurie reikalingi būtent tam susitarimui rasti ir tai kultūrinei taikai pasiekti“, – paaiškino politikas.

T. Tomilino teigimu, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ tikslas yra surasti kompromisą, kad vienos lyties porų santykius reguliuojantis įstatymo projektas tiktų tiek konservatyviai visuomenės daliai, tiek ir pačiai LGBT bendruomenei.

„Jeigu mūsų frakcija būtų didžiausia frakcija Seime, mes jau būtume priėmę tą įstatymą taip, kad ir katalikų bažnyčia būtų patenkinta ir LGBT bendruomenė būtų patenkinta“, – sakė T. Tomilinas.

„Mes žadame neaštrinti klausimo, mes žadame ieškoti kompromisų“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad šios kadencijos Seimas po svarstymo yra pritaręs valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turėtų balsuoti dar kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Ir arkliui aišku kad pydarastam NE,NE IR NE !!!!!!!

Košmaras

Košmaras portretas
Jau matosi, ka ateinančius 4 metus, planuoja veikti nekurie veikėjai… “Bardakas” Lietuvoje tęsis…

Pilietis

Pilietis portretas
Prieš anuos rinkimus laisves partija užbure pi-de-ras-tus ir jiem prijaučiančius savo pažadais, dabar šitie vilioja iškrypelius su naujais pažadais. O kuo viskas baigsis jsu dabar aišku
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių