Varšuvoje penktadienį – bendras Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių posėdis

  • Teksto dydis:

Varšuvoje penktadienį vyks bendras Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių posėdis, skirtas aptarti gynybos ir saugumo, vidaus reikalų, ekonomikos ir energetikos klausimams.

Į susitikimą Lenkijos sostinėje išvyksta devynių Lietuvos ministrų ir šešių viceministrų delegacija, vadovaujama premjerės Ingridos Šimonytės.

Tai jau antrasis toks Lietuvos ir Lenkijos Vyriausybių susitikimas, pirmasis posėdis vyko 2020-ųjų rugsėjo 17-ąją Vilniuje, vadovaujant tuometiniam Lietuvos premjerui Sauliui Skverneliui.

Varšuvoje numatyti premjerės susitikimai su Lenkijos Ministrų kabineto vadovu Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu), Seimo maršalka Elžbieta Witek (Elžbieta Vitek) ir Senato maršalka Tomaszu Grodzkiu (Tomašu Grodzkiu).

Šalių vyriausybių posėdyje dalyvaus Lietuvos Respublikos energetikos ministras Dainius Kreivys, finansų ministrė Gintarė Skaistė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė,  susisiekimo ministras Marius Skuodis,  sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius.

Pasak Lietuvos Vyriausybės, susitikimų Varšuvoje metu bus ieškoma galimybių stiprinti dvišalį bendradarbiavimą saugumo, gynybos, vidaus reikalų, ekonomikos ir energetikos bei kitose srityse.

„Bus aptariamas strateginių infrastruktūros projektų įgyvendinimas ir šalių bendradarbiavimas ES ir NATO formatais. Vyriausybių posėdyje bus kalbama apie tautinių mažumų tapatybės išsaugojimo svarbą ir jų indėlį į dvišalių santykių stiprinimą“, – teigia Vyriausybė.

Numatyta, kad Vyriausybių posėdžio metu premjerai pasirašys bendrą deklaraciją dėl šalių bendradarbiavimo.

Vizito metu I. Šimonytė taip pat aplankys Lenkijos žydų istorijos muziejų „Polin“, pagerbs Varšuvos geto kovotojų atminimą

Lietuvos premjerės vadovaujamos delegacijos vizitas Varšuvoje vyks rugsėjo 17 dieną, Lenkijai minint sovietų invazijos į Lenkiją 82-ąsias metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Kaip ir ,,Žečpospolitos" laikais - viskas Lenkijoje ir lenkiškai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių