A. Veryga apie karantino sąlygas: perteklinis saugumas irgi turi kainą

  • Teksto dydis:

„Yra dalykų, kurie yra išmokti, ir yra dalykų, kurie neišmokti. Tai nežinau, kaip paaiškinsit skirtumą, kuo skiriasi maža parduotuvė, kuri turi įėjimą iš lauko, nuo didelio prekybos centro, kur susirenka krūvos žmonių? Pasakymai, kad žmonės turi daugiau galimybių užsikrėst apėję 10 mažų parduotuvių nei užėję į vieną didelę yra niekuo nepagrįsti. Yra tam tikrų spekuliacijų. Yra tam tikrų baimių galbūt. Tas perteklinis saugumas irgi turi kainą. Nebūtinai gyvybės kainą, bet kitas kainas. Nieks nesako, kad reikia staiga viską atsukt, panaikint karantiną. Iš pirmo karantino irgi labai ilgai išeidinėjome“, – sako buvęs sveikatos ministras Aurelijus Veryga.

Šį pirmadienį 19.30 val. per TV3 rodomoje laidoje „Karštai su tv3.lt“ itin aktuali tema – kiek ilgai dar būsime karantino spąstuose? O panaikinus karantiną, ar nesulauksime dar didesnio koronaviruso protrūkio? Studijos svečiai – Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir Seimo narys, sveikatos reikalų komiteto narys Linas Slušnys.

Prieš keltą dienų smulkieji verslininkai nebeapsikentė karantino ribojimų ir pasiuntė žinią – Vilniuje bei Klaipėdoje surengtos smulkiojo verslo laidotuves.

Taigi laidos vedėjas ir portalo tv3.lt vyr. redaktorius Artūras Anužis klausė L. Slušnio: „Kodėl smulkiesiems verslininkams neleidžiate dirbti, jei jie sako, kad gali užtikrinti saugias sąlygas?“

„Nėra nė vieno nei ministro, nei politiko, kuris norėtų laikyt uždarytą verslą, mes esame itin už verslą, nes jis mums kuria darbo vietas. Bet gruodį turėjome skaičius susirgimų, mirčių, kad buvome ant ribos atsidurti visiškame griovyje. Vis dar turime didelius skaičius, – sako L. Slušnys ir pridūrė. – Čia yra sniego gniūžtės efektas, kirpyklos galbūt galėtų dirbt, bet kai mes pradedame kalbėt apie vieną šaką, tuoj pat greta atsistos penkios, kurios irgi sakys, kad gali dirbti“.

Kitas laidos pašnekovas A. Veryga lygina pirmąjį ir antrąjį karantiną ir mato išmoktas bei neišmoktas pamokas.

„Yra dalykų, kurie yra išmokti, ir yra dalykų, kurie neišmokti. Tai nežinau, kaip paaiškinsit skirtumą, kuo skiriasi maža parduotuvė, kuri turi įėjimą iš lauko, nuo didelio prekybos centro, kur susirenka krūvos žmonių? Pasakymai, kad žmonės turi daugiau galimybių užsikrėst apėję 10 mažų parduotuvių nei užėję į vieną didelę yra niekuo nepagrįsti. Yra tam tikrų spekuliacijų. Yra tam tikrų baimių galbūt. Tas perteklinis saugumas irgi turi kainą. Nebūtinai gyvybės kainą, bet kitas kainas. Nieks nesako, kad reikia staiga viską atsukt, panaikint karantiną. Iš pirmo karantino irgi labai ilgai išeidinėjome“, – sakė A. Veryga.

„Ar turit planą, kaip ketinate išeiti iš karantino?“, – dar vienas klausimas adresuotas L. Slušniui.

„Planas yra, klausimas yra tik datos“, – atsakė L. Slušnys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir aš stebėjau

Ir aš stebėjau portretas
Vakar TV3 laidą...karštas komentaras...Veryga teisus, sakydamas, kad karantinas perteklinis. Ši valdžia prašovė pro šalį su tokiais suvaržymai, kiek žmonių baudas sumokėjo? Ar taip reikia elgtis su žmonėmis? Su gyvuliais taip nesielgiama, šuniukus, katinus "gelbêjame", o savų žmonių nekenčiamą? Isivaizduoju, kas dėsnis, kai visokie karo pabėgėliai pradės plaukti į Lietuvą, kurie yra anūko planuose. Mus užspardys, užsmaugs, ir išpjaus kaip vištas vištidėje. Patikėkite, Stambulo konvenciją jei priims, galėsime atsisveikinti su savo tėvyne.Baisi ateitis laukia mūsų vaikų, anūkų ir proanūkių.

jOANA

jOANA  portretas
pagarba jums gerbemas VERYGA gelbėkit lietuva nuo tu nevispročiu vagiu beraščiu idijotu

onute

onute portretas
Labai teisingai Jus gerbemas ministre kalbate gelbėkit lietuva nuo išnikimo bankroto nes dabar tie nevispročiai ja žudo naikina kiek lietuvoje randa numirusiu seneliu Juk vaikai neprileidžiami prie senu tėvu ir tie du dabar lietuvoje mirė tik nuo bado nes tai buvo seni žmonės kurie nepaėgė pasirupinti savim o vaikai giminės buvo neprileisti Tik Dulkys ir Šimonė atsakingi o kiek žmoniu išprotėjo nuo tokio elgesio su jais TIK TEISTI JUS ŠIMONE DULKY NAUSĖDA kas jums davė teisia taip neapgalvotai elgtis su žmonėm
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių