A. Verygai išvykus į EP liksianti laisva Seimo nario vieta nevilioja politikų

  • Teksto dydis:

„Valstiečiui“ Aurelijui Verygai išvykus dirbti į Europos Parlamentą liksianti laisva vieta Lietuvos Seime nevilioja politikų ją užimti dėl itin trumpo laiko iki kadencijos pabaigos.

„Kiek beliko šitam Seimui dirbti? Praktiškai iki lapkričio. Rugsėjo 10 dieną prasideda (rudens) sesija, priesaikos priėmimas. Dviem mėnesiams. Keistai atrodyčiau. Šiandien esu tarybos narys, komitetui vadovauju, kai kuriose organizacijose esu, valdybose. Dėl dviejų mėnesių visko atsisakyti...“ – BNS pirmadienį sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatų į Seimo narius sąraše pirmasis po brūkšnio esantis Andriejus Stančikas.

Jis šiuo metu eina Plungės rajono savivaldybės tarybos nario pareigas, vadovauja Kaimo reikalų komitetui.

„Gaila to įdirbio, kuris šiandien padarytas, nubraukti jį dėl dviejų mėnesių... Na, nelabai. Garbės, kad dar vienoje kadencijoje buvau Seimo nariu, man to nereikia“, – teigė politikas.

Gaila to įdirbio, kuris šiandien padarytas, nubraukti jį dėl dviejų mėnesių... Na, nelabai.

A. Stančikas dirbo 2016–2020 metų kadencijos parlamente.

Kita vertus, politikas ketina dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Jam atsisakius Seimo nario vietos, pagal 2020 metų rinkimų sąrašą ji turėtų atitekti Kauno miesto savivaldybės tarybos narei Aušrai Papirtienei.

Pernai savivaldos rinkimuose su „Vieningu Kaunu“ dalyvavusi politikė taip pat turi didelių abejonių dėl tokio trumpo darbo parlamente prasmės.

Anot jos, šis laikotarpis ne tik trumpas, bet dar ir mažai darbingas, nes bus vasara, o paskui prasidės rinkimų sezonas.

„Tas laikotarpis iki Seimo rinkimų dažniausiai nelabai darbingas būna. (...) Man atrodytų nelabai prasminga keletui mėnesių ateiti dirbti į Seimą. Nemanau, kad ką nors reikšmingo nuveikčiau“, – BNS sakė A. Papirtienė.

Ji taip pat dirbo praėjusios kadencijos Seime.

Toliau pagal sąrašą į parlamentaro mandatą pretenduotų pernai jo dėl Raseinių mero pareigų atsisakęs Arvydas Nekrošius. Jis BNS patvirtino neplanuojantis šiuo metu grįžti į Seimą.

LŽVS pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS sakė šiuo metu laukiantis kredito biuro „Creditinfo Lietuva“ verslo plėtros ir strategijos vadovės Jekaterinos Rojakos apsisprendimo.

„Iš principo tai nepakeis situacijos mūsų frakcijoje. Mes turime įtarimą, kad ji liberalesnių pažiūrų ir gali pasirinkti ne mūsų frakciją. Pažiūrėsime“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Anot jo, „kas nors tikrai sutiks“ dirbti Seime, nors ir trumpai.

J. Rojaka BNS pirmadienį sakė irgi nematanti prasmės keliems mėnesiams keisti darbovietės.

„Niekada nebuvau partijos narė, manau, kad šiuo atžvilgiu jie galėtų turėti kitų kandidatų, ir aš nebūčiau toks pageidaujamas kandidatas šiuo momentu“, – tvirtino ekonomistė.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Opozicinė LVŽS šiuo metu Seime turi 19 narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šitos

Šitos  portretas
Partijos laukią toks pats krachas kaip ir darbo partijos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių