Viceministrė J. Neliupšienė su Europos moterų delegacija lankosi Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Ukraina savo valia gintis ir tvirtybe jau įrodė, kad ji yra Europos pamatinių vertybių gynėja nuo barbariškos Rusijos, sako Ukrainoje su kitų šalių delegacijomis besilankanti užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė.

Viceministrė atvyko į Kyjivą kartu su Europos šalių moterų delegacija iš Austrijos, Kroatijos, Latvijos, Lichtenšteino, Rumunijos ir Vokietijos išreikšti solidarumo su Ukraina ir jos žmonėmis, kovojančiais prieš Rusijos agresiją, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Trečiadienį ji susitiko su Ukrainos vicepremjere euroatlantinės integracijos klausimams Olga Stefanishyna.

„Vienas iš pagrindinių vizito tikslų – išreikšti tvirtą paramą Ukrainos europietiškai ateičiai. Ukraina savo valia gintis ir tvirtybe jau įrodė, kad ji yra Europa, kad ji yra Europos pamatinių vertybių gynėja nuo barbariškos Rusijos. Bendromis partnerių pastangomis Ukrainos atstatymas jau prasidėjo, o Ukrainai laimėjus šį karą, mes visi turėsime dar labiau susitelkti ir paspartinti europietiškos Ukrainos atstatymo tempą“, – po susitikimo sakė viceministrė.

Europos šalių ministrių ir viceministrių delegacijos susitikimai su Aukščiausiosios Rados pirmininku Ruslanu Stefančiuku ir vicepirmininke Olena Kondratiuk vyko Rados rūsyje, nes susitikimo metu Rusija atakavo vieną iš Kyjivo elektrinių.

Vizito Ukrainoje metu J. Neliupšienė taip pat dalyvavo susitikimuose su Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komitetu, kitų tarptautinių organizacijų bei Ukrainos visuomenės atstovais.

„Tūkstančiai vaikų iš Ukrainos, lyg tamsiausiais Gulago metais, buvo ištremti į Rusiją. Tarptautinė bendruomenė turi dėti visas pastangas, kad šie vaikai kuo greičiau saugiai sugrįžtų į Ukrainą ir augtų kartu su atstatoma gimtąja šalimi“, – sakė J. Neliupšienė.

Viceministrė trečiadienio vakarą susitiks su pirmąja Ukrainos ponia Olena Zelenska bei universitetų studentais.

Iki šių metų pabaigos Lietuva planuoja Borodiankoje įkurti mobilią gyvenvietę, kurioje laikinai apgyvendins apie 36 šeimas, netekusias namų per Rusijos karą prieš Ukrainą.

Lietuva taip pat planuoja prisidėti prie tilto rekonstrukcijos Kyjivo srityje, darželio Irpinėje renovacijos bei mokyklos Borodiankoje rekonstrukcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių