Vidurnakčio rezultatai paliko LLRA-KŠS už Seimo ribos

Seimo rinkimų rezultatų skaičiavimas vidurnaktį pakeitė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) situaciją.

Anksčiau atrodė, kad ši partija užsitikrino 5 mandatus, tačiau naujausiais duomenimis, gautais iš 1423 apylinkių, ji lieka už patekimo į Seimą ribos, nes už ją atiduota 4,91 proc. balsų.

Partijos kandidatų sąrašas gali gauti Seimo narių mandatų (dalyvauja skirstant mandatus) tik tada, jeigu už jį balsavo ne mažiau kaip 5 procentai rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.

Pirmauja konservatoriai

Opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pirmauja Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje, valdantieji „valstiečiai“ lieka antri, Darbo partija – kol kas trečia, bet jai ant kulnų lipa socialdemokratai, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys

Suskaičiavus balsus 1570-yje apylinkių iš 1989, TS-LKD surinko 21 proc. balsų ir gauna 19 mandatų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gauna beveik 20 proc. balsų ir 18 mandatų, Darbo partija – 11 proc. ir 11 mandatų, Lietuvos socialdemokratų partija – 10 proc. ir devynis mandatus.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija, negalutiniais duomenimis, surinko daugiau kaip 7 proc. balsų ir turi septynis mandatus, Liberalų sąjūdis – per 6 proc. ir šešis mandatus.

 


Šiame straipsnyje: LLRA-KŠSrinkimaiSeimo rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ura

ura portretas
ura ura

AK

AK portretas
Nekorektiškas pavadinimas, vienmandatėse mačiau nemažai pirmaujančių kandidatų.

LLRA-KŠS už Seimo ribos

LLRA-KŠS už Seimo ribos  portretas
su kuo lenkus ir "lenkus" sveikiniame
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių