Vilniuje politikai diskutuos apie Vakarų Balkanų valstybių integraciją į ES

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje, Seimo rūmuose, vyks Vakarų Balkanų šalių integracijai į Europos Sąjungą (ES) skirta konferencija.

Joje dalyvaus Lietuvos ir kitų ES valstybių narių bei Vakarų Balkanų šalių politikai, parlamentų nariai, diplomatai, ekspertai, taip pat Europos Parlamento nariai, Europos Komisijos atstovai.

Konferencijoje pranešimus skaitys Kroatijos, Albanijos, Šiaurės Makedonijos, Serbijos ir Bulgarijos atstovai, pranešė Seimas.

„Lietuva iki pastarųjų Seimo rinkimų daugiausia dėmesio skyrė Rytų partnerystės šalims – Ukrainai, Moldovai, Sakartvelui, Baltarusijai, nepelnytai palikdama be reikiamo dėmesio didelį Vakarų Balkanų regioną, kuriame dalis valstybių jau yra NATO narės, o Kroatija – ir ES narė“, – sakė viena iš renginio organizatorių parlamentarė Laima Andrikienė.

Anot jos, Vilniuje vyksianti konferencija skirta situacijai Vakarų Balkanuose aptarti, siekiant paspartinti šio regiono integraciją į ES.

Seimo narės teigimu, būtina stiprinti saugumo, stabilumo, demokratijos ir teisės viršenybės erdvę dabartinės ES pietuose.

Serbija ir Juodkalnija su Bendrija jau yra pradėjusios derybas dėl narystės, Šiaurės Makedonija ir Albanija laukia derybų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nagais i save…

tai jau absoliuti sizofrenija---

tai jau absoliuti  sizofrenija--- portretas
tai didelis zingsnis VISISKAI , GALUTINEI IR NEGRYZTAMAI EUROPOS ISLAMIZACIJAI IR VISISKAM EUROPOS SUNAIKINIMUJ , tiek tautiniu , paprotines teises, nacionalines kalbos ,tikybos ir paprociu visiskam sunaikinimuj --padarant is europos pilka vergu mase -kurims vadovaus suvezti islamistai arabai , afrikieciai , ir jankiu multi milijardieriai ....VIENINTELIS BUDAS ISLIKT IR ISSAUGOT SAVE VALSTYBES IR VAIKUS -ES salys turetu susivienyt ir bendrai tart ,,,EXIT,,, nuo NATO ir nuo EUROPEDU SOJUZO --tai vienintele iseitis islikt istorijoj ir issaugot valstybinguma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių