Pereiti į pagrindinį turinį

Virš Baltijos jūros daugiausiai ratus suko rusų žvalgai

2015-09-28 11:25
BNS inf.
Reuters nuotr.

Praėjusią savaitę Baltijos valstybėse patruliuojantys NATO oro policijos naikintuvai keturis kartus kilo atpažinti ir palydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusius Rusijos karinius orlaivius.

Per praėjusią savaitę NATO naikintuvai tris kartus kilo atpažinti ir lydėti Rusijos žvalgybinius orlaivius „Il-20“. Du kartus jie skrido pagal iš anksto pateiktą planą, išjungę automatinius atsakiklius ir palaikydami ryšį su skrydžių valdymo centrais. Trečią orlaivis skrido nepateikęs plano, išjungęs atsakiklį ir nepalaikė radijo ryšio, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Per minėtą laikotarpį NATO naikintuvai taip pat atpažino ir palydėjo Rusijos naikintuvą „Su-27“ ir transporto orlaivį „An-26“, kurie skrido be iš anksto suderintų skrydžio planų, išjungę atsakiklius, tačiau palaikė radijo ryšį.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Aviacijos bazių Šiauliuose ir Emaryje. Lietuvoje esančioje bazėje dislokuoti keturi Vengrijos JAS-39 „Gripen“ naikintuvai, Estijoje - toks pats skaičius Vokietijos „Eurofighter Typhoon“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų