Laikinuoju Visagino meru taryba išrinko sportininką J. Šukliną

Visagino taryba antradienį laikinuoju meru, pareigas eisiančiu apie mėnesį, išsirinko Liberalų sąjūdžio bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicijos „Visaginiečių koalicija“ kandidatą, sportininką Jevgenijų Šukliną.

J. Šuklinas sulakė 13 tarybos narių palaikymo. Tuo metu už socialdemokratą Virginijų Andrių Bukauską balsavo 12 tarybos narių.

Išrinkti laikiną merą Visaginui prireikė dėl paskelbto pakartotinio mero rinkimų antrojo turo, kuris Visagine vyks gegužės 7 dieną.

Praėjusią savaitę vykusio balsavimo metu tiek J. Šuklinas, tiek V. A. Bukauskas keturių balsavimų metu sulaukė vienodo 12 tarybos narių balsų palaikymo, todėl laikinasis meras turėjo būti antrąkart renkamas antradienį.

E. Šuklinas savo biografijoje VRK yra nurodęs, kad pastaruosius trejus metus vienoje įmonėje dirba komercijos direktoriumi, tačiau posėdžio metu pažymėjo, jog pirmadienį nutraukė darbo sutartį, kaip to reikalauja teisės aktai, draudžiantys eiti nesuderinamas pareigas.

Antrajame mero rinkimų ture rungsis dabartinis savivaldybės vadovas, meru išrinktas „valstiečių“ atstovas Erlandas Galaguzas ir antra rinkimuose likusi „Laisvės ir teisingumo“ iškelta Dalia Štraupaitė.

Pakartotinis balsavimas Visagine rengiamas įgyvendinant Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimą, kuriuo jis tenkino antrojo turo rezultatus apskundusios D. Štraupaitės skundą.

D. Štraupaitė siekė naujų mero rinkimų Visagine, teigdama, kad jai nebuvo sudarytos lygios teisės, kai jau pasibaigus pirmajam turui ji buvo pašalinta iš rinkimų ir po to į juos grąžinta prieš pat balsavimą.

Politikė iš rinkimų buvo išbraukta jau po pirmojo turo, VRK gavus patikslintą Panevėžio apygardos teismo nuosprendį, kad dėl piktnaudžiavimo tarnyba nuteista „Laisvės ir teisingumo“ kandidatė negali būti skiriama mere.

Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė šį Panevėžio teismo sprendimą, palikdamas galioti anksčiau skirtą bausmę – draudimą dirbti tik skiriamose pareigose, tuomet VRK grąžino D. Štraupaitę į rinkimus. Ji liko antra, kaip ir per pirmąjį turą.

LVAT pabrėžė, kad pakartotinio balsavimo metu apribotos D. Štraupaitės galimybės vykdyti agitaciją ir susiklosčiusi išskirtinė teisinė situacija „paneigia rinkimų sąžiningumą ir visavertį aktyviosios rinkimų teisės įgyvendinimo Visagino savivaldybės mero rinkimuose užtikrinimą, įvykusių rinkimų skaidrumą ir jų teisėtumą“. Teismas, panaikinęs VRK sprendimą patvirtinti rinkimų rezultatus, nurodė, kad „tikslinga ir racionalu“ yra iš naujo organizuoti pakartotinį balsavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
fainas vyrukas - as uz.

Rici

Rici portretas
Rinkit E. Šukliną ir viskas bus gerai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių