Vokietija dislokuos Lietuvoje „Patriot“ sistemą saugoti NATO viršūnių susitikimą

Vokietija dislokuos Lietuvoje ilgojo nuotolio oro gynybos sistemą „Patriot“, kad sustiprintų liepą Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo saugumą, penktadienį pranešė šalies gynybos ministerija.

Anot ministerijos, sistemos bus perkeltos iš Slovakijos, jos palaikymo vienetai bus perdislokuoti iš Lenkijos.

Pranešime teigiama, kad viršūnių susitikimo saugumui sustiprinti Vokietija dislokuos ir kitus sausumos, oro ir jūrų gynybos pajėgumus.

„Džiaugiuosi, kad galime įnešti svarbų indėlį Aljansui Vilniuje. Savo įvairiais pajėgumais Bundesveras svariai prisidės prie NATO viršūnių susitikimo užtikrinimo“, – pranešime sakė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus).

„Tai dar kartą parodo, kad esame lankstūs ir esame, kai mūsų reikia – Aljanse galite pasikliauti Vokietija. Kartu su savo sąjungininkais rodome solidarumą ir vienybę viduje ir išorėje“, – pridūrė jis.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11-12 dienomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temidė

Temidė portretas
Tai ką bijot, kad ant galvų bombom pradės lyti?

Kaunietė

Kaunietė portretas
Nesenai LIDL parduotuveje du jau senyvo amžiaus vyrai su išsprogusiom akim puolė mane kad pasakiau jog turiu gera rusu laiku kastuva Maniau kad tie du jau matyt paliesti alhaimerio senoliai mane sudraskys Tai tokia neapykanta grynai ligoti seniai nepripažystantis kitu nuomoniu ir matyt konservu senojo KGBisto kovotojai už jankiu scwabo roju manau antiek isijaučia kad infarktas garantuotas Net apispotoja nervinosi ir šaukė kad rusus reikia naikinti Aš buvau užsitarnavusi mirties bausmės ar sibiro kad neišmečiau ta rusu laiku pagaminta kastuva iš tikro metalo Tik tiek ramu kad ir kokia valdžia neateitu šitie du donkichotai iškart prisitaikytu prie nugalėtoju ir parauke šikines kita gaidele giedotu

JONAS

JONAS portretas
Tai tiek strioko kad Nato reikia apsaugoti nuo žmoniu ka jie tokie bailiai po afganu vis dar jaučia baime kad kas nors nenukeptu už gerus darbus Iš tuštins miesta negalima pro langus žiūrėti tipo Nato saugos kaip popiežiu Galėtu su popamobileis davežti kur stiklai neperšaunami Bet paaiškinkite kodėl jie tokie bailus patapo turbut tie talibai įvarė baimės
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių