VRK partijoms paskirstė dotacijas: didžiausia – konservatoriams

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį partijoms paskirstė pirmojo pusmečio valstybės biudžeto dotacijas. Didžiausią dotaciją gaus Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – apie 699 tūkst. eurų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gaus apie 620 tūkst. eurų, Lietuvos socialdemokratų partija – apie 482 tūkst. eurų, Liberalų sąjūdis – apie 267 tūkst. eurų, Darbo partijai atiteks apie 194 tūkst. eurų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai – apie 156 tūkst. eurų, partijai „Tvarka ir teisingumas“ – apie 127 tūkst. eurų.

Tuo tarpu Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) iš valstybės biudžeto gaus apie 85 tūkst. eurų. Centro partija „Gerovės Lietuva“ yra nepateikusi reikiamų dokumentų, tad lėšų pervedimas šiai politinei jėgai yra atidėtas. Šiai partijai yra skirta apie 117 tūkst. eurų.

Valstybės dotaciją gaus ir frakciją parlamente turinti Lietuvos socialdemokratų darbo partija – jai bus pervesta per 246 tūkst. eurų.

VRK iš viso partijoms paskirstys beveik tris milijonus eurų. Pinigai partijoms paskirstomi proporcingai pagal balsus, gautus per praėjusius Seimo, Savivaldybių tarybų bei Europos Parlamento rinkimus. Dotacijos pervedamos du kartus per metus – iki kiekvienų metų balandžio 15 ir lapkričio 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Būkim biedni bet teisingi: tai ATVIRAS pinigų GROBSTYMAS; o ką prokurorai veikia, kada jie imsis visuomeninį interesą gint? (ypač kai DAR kalbama apie rinkimuose nedalyvavusias gaujas).

Anonimas

Anonimas portretas
teisingai nieko jiems neduoti ypac konservams jie yra nesantaikos kurstytojai tarp lietuvos pilieciu ir su visais uzsienio kaimynais

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kodėl tokį sunku metą švaistomi partijoms milijonai? Tegul verčiasi iš narių įnašų, tada ir pasimatys visi perbėgėliai ir prisitaikėliai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių