Pereiti į pagrindinį turinį

VRK pirmininkė: antrame Seimo rinkimų ture rinkėjų aktyvumas didesnis nei pirmame

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė teigia, kad antrame Seimo rinkimų ture iš anksto jau balsavusių rinkėjų aktyvumas yra didesnis nei pirmame.

„Aktyvumas procentais didesnis net šiek tiek nei pirmame ture. Tiesiog 8 apygardoms nebereikia balsuoti, tai rinkėjų skaičius šiek tiek mažesnis, bet vertinant aktyvumą procentais, jis yra didesnis. Ir tai mus džiugina“, – trečiadienį žurnalistams Lukiškių aikštėje teigė L. Petronienė.

„Matyt, daug rinkėjų sužinojo, kad sekmadienį iš tiesų negali balsuoti bet kurioje rinkimų apygardoje, tik savo apylinkėje ir jie renkasi balsuoti iš anksto“, – sakė ji

VRK pirmininkė pripažįsta, kad pirmojo Seimo rinkimų turo metu, sekmadienį, buvo sulaukta nemažai gyventojų skambučių, kad jie savo balsą nori atiduoti kitoje rinkimų apylinkėje.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną antrame Seimo rinkimų ture savo balsą atidavė daugiau kaip 37 tūkst. rinkėjų. VRK duomenimis, tai yra 1,8 procento nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus.

Skelbiama, kad pirmą išankstinio balsavimo dieną aktyviausiai balsavo Kauno mieste esančios Centro-Žaliakalnio apygardos rinkėjai. Šios apygardų rinkėjų aktyvumas jau perkopė 3,2 procento.

Aktyviai Seimą renka taip pat ir Utenos bei Vilniuje esančių Šeškinės-Šnipiškių ir Žirmūnų apygardų rinkėjai. Jie taip pat sparčiai artėja prie 3 procentų aktyvumo nuo apygardos rinkėjų skaičiaus.

Pasyviausi kol kas Marių, Vilniaus pietinės, Garliavos, Šiaulių krašto, Raudondvario, Baltijos rinkimų apygardoms priklausantys rinkėjai. Šių apygardų rinkėjų aktyvumas čia kol kas nesiekia 1 procento.

Balsavimas iš anksto Seimo rinkimų antrame ture tęsis ir truks iki ketvirtadienio 20 val. vakaro.

Spalio 27 dieną laukia antras Seimo rinkimų turas, kuriame bus renkami Seimo nariai vienmandatėse apygardose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų