VTEK atidėjo sprendimą dėl buvusio kultūros viceministro

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nepriėmė sprendimo, ar buvęs kultūros viceministras Darius Mažintas supainiojo interesus, kai jo įkurta įstaiga gavo lėšų iš Kultūros rėmimo fondo.

„Dėl D.Mažinto komisija sprendimo nepriėmė, išklausė šalis ir nusprendė sprendimą atidėti kitai savaitei“, - BNS sakė VTEK sekretoriato vadovas Tomas Čaplinskas.

Į VTEK dėl D.Mažinto kreipėsi Seimo narys konservatorius Vytautas Juozapaitis. Etikos sargų įvertinimo teigė paprašęs ir pats D.Mažintas.

D.Mažintui einant viceministro pareigas jo kuruota Lietuvos kultūros taryba šiemet skyrė 40 tūkst. litų politiko įkurtos viešosios įstaigos „Culture live“ projektams. D.Mažintas šią įstaigą paliko prieš tapdamas viceministru, o 2013-ųjų lapkričio 25 dieną iš jos pasitraukė ir viceministro žmona, rašė dienraštis „Lietuvos žinios“.

Sulaukęs priekaištų dėl galbūt supainiotų interesų, D.Mažintas atsistatydino. Iš karto po to V.Juozapaitis paviešino kitą D.Mažintui nepalankią informaciją dėl suklastoto vidurinės mokyklos baigimo atestato.

Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad D.Mažintas niekada nesimokė Vilniaus „Santaros“ vidurinėje mokykloje, nors šios mokymo įstaigos atestatą pateikė stodamas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Akademijoje D.Mažintas baigė bakalauro, magistro ir aspirantūros studijas, įgijo licenciato laipsnį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta2

Ruta2 portretas
Įdomu, už kokiu pinigus buvo aptaisyti gintaru styginiai kvarteto muzikos instrumentai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių