Pereiti į pagrindinį turinį

VTEK vertins Šakių rajono mero „valstiečio“ J. Bertašiaus elgesį

2016-11-10 05:00
BNS inf.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį planuoja svarstyti Šakių rajono mero Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nario Juozo Bertašiaus elgesį.

Juozas Bertašius (kairėje)
Juozas Bertašius (kairėje) / R. Vilimo / BFL nuotr.

Komisija tirs įtarimus, kad J.Bertašius galėjo siekti paveikti tarybos sprendimus, kurie nenaudingi „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio valdomos bendrovės konkurentams.

Komisija pranešė vertinsianti, ar meras nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam iškilus – nusišalinti.

VTEK yra gavusi pranešimą, kad per šių metų birželį vykusį Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantis politikas bandė paveikti tarybos sprendimą dėl leidimo suteikimo bendrovei „Litagros prekyba“ Šakiuose statyti grūdų talpyklas.

„Litagros prekyba“ prašė leidimo Šakiuose statyti grūdų priėmimo ir atkrovimo talpas. Bendrovė ketino čia laikyti smulkių ūkininkų grūdus.

Meras tuomet kėlė abejones, kaip didžiagabaritė technika važiuos per miesto centrą, teiravosi dėl aplinkos poveikio analizės, siūlė tai suderinti su Kelių direkcija.

Nurodyta, kad minėtas birželį svarstytas tarybos sprendimas dėl leidimo suteikimo bendrovei „Litagros prekyba“ galėjo būti nenaudingas J.Bertašiaus svainės vadovaujamai agroserviso įmonei bei partiečiui R.Karbauskiui priklausančiai bendrovei „Agrokoncerno grūdai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų