Generaliniu komisaru paskirtas Kauno apskrities policijos vadas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė policijos generaliniu komisaru paskyrė Liną Pernavą, iki šiol ėjusį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė policijos generaliniu komisaru paskyrė Liną Pernavą, iki šiol ėjusį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas.

Jis į pareigas skiriamas nuo antradienio.

L.Pernavas šiose pareigose keičia Saulių Skvernelį, kuris yra paskirtas vidaus reikalų ministru.

L.Pernavas 1999 metais baigė Lietuvos teisės universitetą, 2005 metais – Vilniaus universitetą, kur įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį. Tarnybą vidaus reikalų sistemoje jis pradėjo 1995 metais Ignalinos rajono policijos komisariate, čia dirbo Savivaldybių policijos policininku. 1999 metais L.Pernavas paskirtas Ignalinos rajono policijos komisariato komisaro pavaduotoju, 2005 metais - Zarasų rajono policijos komisariato viršininku, 2008 metais - Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. Nuo šių metų vasario jis ėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku.

S.Skvernelis paskirtas vidaus reikalų ministru vietoj atsistatydinusio Dailio Alfonso Barakausko. Antradienį Seime numatyta S.Skvernelio priesaika, po jos jis pradės eiti ministro pareigas.

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad iš viso Vyriausybei buvo pateiktos trys kandidatūros. Iš jų pasirinkta 38 metų L.Pernavo.

Pats kandidatas pirmadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė tik savaitgalį sužinojęs, kad siūlomas į tokias aukštas pareigas.

„Ryžausi dėl to, kad aš jau 20 metų dirbu šioje sistemoje, matau, kas yra gerai, matau, kas yra blogai, ką būtų galima keisti“, - savo apsisprendimą paaiškino jis.

L.Pernavas akcentavo nesąs griovėjas, ketinąs tęsti pradėtus darbus, dirbti su buvusio policijos vadovo Sauliaus Skvernelio palikta komanda.

Kalbėdamas, kokių permainų sieks policijoje, kandidatas tvirtino, jog pirmiausia būtina pasirūpinti ten tarnaujančiais žmonėmis.

„Kiekvienos įstaigos brangiausias turtas yra žmogus, tai yra policijos pareigūnai. Norėtųsi, kad jų darbo sąlygos, darbo užmokestis, jų aprūpinimas būtų vertas elementarių orių, atitinkančių šitas realijas reikalavimų“, - kalbėjo L.Pernavas.

Paskirtasis vidaus reikalų ministras S.Skvernelis savo ruožtu teigė pasirinkęs Kauno policijos vadovo kandidatūrą į Policijos departamento direktorius, nes tai būsiąs vadovas „žmogišku veidu“.

„Policija turės vadovą žmogišku veidu, su žmogiškomis geromis savybėmis. Komandoje lieka Renatas Požėla toliau darbuotis“, - teigė jis.

„Linas Pernavas yra didelę patirtį turintis žmogus, dirbęs teritorijoje, daręs visas reformas kartu su manimi, Utenos apskrityje, iki rotacijos kur jis darbavosi, pavyko gerokai pakeisti ir pačią veiklą, ir svarbiausia darbo atmosferą, darbuotojų ir vadovų santykius, kas ypač svarbu policijoje. Utenos darbuotojai prašė, kad nebūtų rotacijos, bet žiūrėdamas į perspektyvą perkėliau į Kauną, nes ten dar didesnis iššūkis. Metus ten (Kauno apskrityje - BNS) darbuojasi, ir laikas parodė, kad sprendimas buvo teisingas“, - dėstė S.Skvernelis.

Jis sakė, kad L.Pernavo pavyzdžiu taip pat norima parodyti, jog teritoriniuose padaliniuose dirbantys vadovai irgi gali tikėtis aukščiausių postų.

Paklaustas, kodėl penktadienį į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę buvo įrašytas klausimas dėl R.Požėlos skyrimo generaliniu policijos komisaru, o pirmadienį pasirinktas kitas kandidatas, S.Skvernelis tvirtino, kad iš viso siūlyti trys kandidatai, ir visi jie būtų geri vadovai.

Paaiškinti šio nesusipratimo negalėjo ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Čia man irgi klausimas. Buvo trys pavardės praėjusią savaitę. Aš irgi buvau labai nustebęs, kodėl tik R.Požėlos kandidatūra įrašyta, nors buvo aiškiai pasakyta, kad nereikia skubėti, nes pirmadienį konkrečiai įvertinsime visas tris kandidatūras (...) Penktadienį vakare dar turėjau pokalbį su S.Skverneliu, buvo didžiulė įtampa atsiradusi, kad kažkas pasielgė nekorektiškai“, - sakė premjeras ir žadėjo išsiaiškinti, kas padarė klaidą.

L.Pernavas generalinio komisaro pareigose pakeistų S.Skvernelį, kuris paskirtas vidaus reikalų ministru vietoj atsistatydinusio Dailio Alfonso Barakausko.

Antradienį Seime numatyta S.Skvernelio priesaika, po jos jis pradės eiti ministro pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONĖ

NUOMONĖ  portretas
NA ŠIE AUKŠTŲ KĖDŽIŲ SUMYMAI MŪSŲ ŠALIAI NEI TIESOS NEI NAUDOS NEDUOS NO O PAREIGŪNAMS TAI JAU ATSIVERIA LOBĮŲ SKRYNIOS TIEK JIE PRALOBS KAD IR JŲ ANŪKAI BUS APRŪPINTINA IR SĖKMĖS MUNS TIK SELES VARVINTI

KAUNO RAJONAS

KAUNO RAJONAS portretas
SVEIKINAME.KUO GERIAUSIOS SĖKMĖS.

Policijos darbuotojas

Policijos darbuotojas portretas
„Kiekvienos įstaigos brangiausias turtas yra žmogus, tai yra policijos pareigūnai. Norėtųsi, kad jų darbo sąlygos, darbo užmokestis, jų aprūpinimas būtų vertas elementarių orių, atitinkančių šitas realijas reikalavimų“, - kalbėjo L.Pernavas......................... Turbut naujasis generalinis komisaras nezino, kad policijoje dirbi ir laisvai samdomi darbuotojai, kuriu atlyginimas i rankas siekia truputi daugiau nei minimumas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių