Vyriausybė siūlo skirti L. Linkevičių ambasadoriumi Švedijoje

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlo į ambasadorius Švedijoje skirti buvusį užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių.

Tam trečiadienį pritarė Ministrų kabinetas. Jeigu kandidatūrą palaikys ir šalies vadovas, L. Linkevičius šias pareigas pradėtų eiti nuo kitų metų sausio 15 dienos.

Prisistatydamas Vyriausybėje buvęs ministras teigė, jog Švedija nėra šalis, su kuria santykius reikėtų gerinti, tačiau mato galimybių juos pagilinti.

„Reikia galbūt labiau juos gilinti ir plėsti – ne tik su Švedija, bet matau perspektyvas ir Šiaurės-Baltijos šalių formatą, kuris tapo kaip ir prekybos ženklas naujas: iš 3+5 pasidarė NB8 ir dabar visi į tai žvelgia kaip į partnerystę ir mes jame žaidžiame ne paskutinį vaidmenį“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Jis sakė, kad mato galimybę gerinti ekonominį bendradarbiavimą, ypač atsižvelgus į tai, kad Lietuvoje veikia Švedijos bankai, bei vylėsi, kad iki jo paskyrimo šalis taps NATO nare.

L. Linkevičius užsienio reikalų ministro pareigas ėjo dvi kadencijas iš eilės – nuo 2012-ųjų iki 2020-ųjų.

Po Seimo rinkimų 2021 metų sausį jis grįžo į diplomatinę tarnybą, buvo paskirtas ambasadoriumi ypatingiems pavedimams.

Tais pačiais metais L. Linkevičių norėta skirti Lietuvos ambasadoriumi JAV, tačiau tuomet prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė nematantis galimybės buvusius užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrus skirti ambasadoriais Vašingtone ir Briuselyje, nes jiems reikalingas „politinio atšalimo“ laikotarpis.

Šių metų rugsėjo viduryje šalies vadovas sakė, kad L. Linkevičius jau pakankamai „atšalo“, kad galėtų vadovauti ambasadai.

„Aš tiktai pasidžiaugsiu, kad atšalimas neužtruko visą kadenciją“, – posėdyje sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, kviesdamas L. Linkevičių prisistatyti.

„Nuoširdžiai džiaugdamasi klausiu, ar galime pritarti šiam nutarimui ir šiam mažam pozityviam klimato atšilimui – nes apskritai klimato atšilimas nėra labai pozityvus – ar klimato kaitai“, – kolegų teiravosi premjerė Ingrida Šimonytė prieš bendru sutarimu patvirtinant kandidatūrą.

Diplomatinė atstovybė Švedijoje vadovo neturi rugpjūčio 31 dieną ambasadoriaus pareigas baigus eiti diplomatui Giedriui Čekuoliui.

Ambasadorius Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pritarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano manymu

Mano manymu  portretas
komsorgų buvusių nebūna

Lietuvis

Lietuvis portretas
Buvęs Kauno mieste komsorgas jau taip atvėso anot Prezidento GITANO NAUSĖDOS, kad net mėlynai bordavas ir išpurtęs pasidarė

Anonimas

Anonimas portretas
Buvęs Kauno komjaunimo sekretorius. Tika Lukašenkai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių