Iškilo abejonių: sprendimas dėl naujų viceministrų atidėtas

Vyriausybė trečiadienį atidėjo sprendimą dėl naujų susisiekimo bei kultūros viceministrų pareigybių steigimo. Šiuo metu ministerijose dirba po tris viceministrus.

Sprendimas atidėtas daliai kabineto narių abejojant, ar prasminga steigti naujas viceministrų pareigybes likus nedaug laiko iki Seimo rinkimų. Kai kurie ministrai siūlė steigti šias pareigybes ir likusiose ministerijose.

Sako, kad poreikis yra akivaizdus

Kultūros ministerijos teigimu, dar vienas viceministras bus atsakingas už tautinių mažumų politikos koordinavimą, etninę kultūrą ir nematerialųjį paveldą, bendradarbiavimą su savivaldybėmis, kultūros centrų veiklos stiprinimą, bazinio kultūros paslaugų paketo sukūrimo ir įgyvendinimo koordinavimą, teisinį reguliavimą, susijusį su istorinio atminimo įamžinimu.

Tuo metu Susisiekimo ministerija argumentuoja, kad nauja pareigybė reikalinga siekiant efektyviai ir racionaliai paskirstyti viceministrų darbo krūvį, nes ministerija įgyvendina vis daugiau ypatingos valstybinės svarbos projektų, taip pat padidėja jau esamų sričių apimtis (oro tarša, žemės paėmimas visuomenės poreikiams, elektromobilių transportas). Taip pat nurodoma, kad ministerija valdo strateginės reikšmės įmones.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas teigia, kad dar vienas viceministras reikalingas, norint stiprinti regionų kultūros, tautinių mažumų politikos koordinavimą.

„Poreikis yra akivaizdus, jį ne kartą susitikimuose girdėjau iš regiono kultūros žmonių. Regionų kultūra, savivaldybių kultūros politika, kultūros centrai tikrai turi būti kuruojami ne tik specialistų lygmeniu. Mums tikrai labai trūksta vadovybės žmogaus, kuris palaikytų ryšį ir galėtų spręsti esmines problemas“, – teigė M. Kvietkauskas.

Jis pabrėžė, kad lėšos pareigybei bus skirtos iš Kultūros ministerijos vidinių resursų. Ministras kol kas neįvardija kandidato, tačiau tikina, kad tai asmuo, nepriklausantis politinei partijai.

„Kandidatūra yra nepartinė, ji bus paskelbta artimiausiu metu“, – BNS sakė ministras.

Būtų atsakingas už „Rail Baltica“, žvyrkelius, 5G

Ministrų kabinetui trečiadienį atidėjus sprendimą dėl ketvirto susisiekimo viceministro, ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad šios pareigybės reikia suintensyvėjus darbams, ypač – europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ projekte.

„Didėja darbų apimtys, „Rail Baltica“ įgijo tam tikrą kritinę masę, kada reikia tikrai ypatingą dėmesį skirti. Ne kartą kalbėjome, kad sustiprinome valdymą, praktiškai viceministras koncentruojasi būtent į tą tematiką“, – po Vyriausybės posėdžio BNS sakė ministras.

J. Narkevičius taip pat sakė, kad papildomo impulso reikia elektromobilių tinklo plėtrai, 5G sričiai, kelių kokybės gerinimui ir žvyrkelių asfaltavimui.

Didėja darbų apimtys, „Rail Baltica“ įgijo tam tikrą kritinę masę, kada reikia tikrai ypatingą dėmesį skirti.

Jis atmetė kai kurių ministrų argumentą, kad ketvirto viceministro nereikia, nes artėja Seimo rinkimai.

„Tai būtent dėl to. Kadangi eina tam tikrų darbų pabaiga, reikia pridėti tam tikrą pagreitį. Tai irgi lemiamas faktorius, kad aš taip suplanavęs darbą, jog reikėtų kai kur labiau dėmesio skirti“, – teigė J. Narkevičius.

Jis patvirtino turįs potencialių kandidatų į šį postą, tačiau jų neįvardijo. Anot J. Narkevičiaus, tarp pretendentų nėra turinčių partinę priklausomybę: „Man atrodo, kad ne“.

Susisiekimo ministerija šiuo metu turi tris viceministrus.

J. Narkevičiaus komandą sausio pabaigoje papildė Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys Valdas Klimantavičius – jis yra atsakingas už „Lietuvos geležinkelių“ veiklą, taip pat biudžeto sudarymo bei kitus klausimus.

Be jo, J. Narkevičiaus politinio pasitikėjimo komandoje taip pat dirba viceministrai Vladislavas Kondratovičius ir Gytis Mažeika.

Pirmasis atsakingas už geležinkelių, oro transporto politiką, projektą „Via Baltica“, saugų eismą ir darnų judumą, valstybės turto ir įmonių valdymą, antrasis – už tarptautinius ryšius, ES reikalus ir derybas dėl Mobilumo paketo, projektą „Rail Baltica“, vandens transporto sektorių, Klaipėdos uostą.

Sprendimą dėl ketvirto susisiekimo viceministro skyrimo ministrų kabinetas trečiadienį atidėjo, daliai kabineto narių abejojant, ar prasminga steigti naujas viceministrų pareigybes likus nedaug laiko iki Seimo rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
dar 1 subingalvio tai gal robota pasodinkit bus pigiau ir pretenziju nebus kam kelt ir nebus kalbu del svetimo sumustynio.......

Anonimas

Anonimas portretas
Ka, dar vienas giminaitis atsirado? :)))

tik taip

tik taip portretas
lenkas nori lenku i pareigas jau visai nedaug iki rinkimu but gerai jei ju feisu nesimatytu tegu vadovauja kur ju dauguma
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių