S. Skvernelis apie kandidatų į ministrus sąrašą: su tokia komanda net kaip keleivis neplaukčiau

Laikinasis premjeras Saulius Skvernelis, vertindamas trečiadienį viešai paskelbtą kandidatų į naujos Vyriausybės ministrus sąrašą, sako, kad potenciali būsimoji premjerė Ingrida Šimonytė, teikdama tokias kandidatūras, „yra labai drąsi“, o jis pats, patikino S. Skvernelis, su tokiais žmonėmis „neplauktų net kaip keleivis“.

Pasak S. Skvernelio, kol I. Šimonytė nėra oficialiai patvirtinta premjere, tol kandidatų į ministrus pavardės gali keistis.

„Dėl to tos pavardės, kurios paskelbtos, galbūt keisis. Iš tų paskelbtų, manau, kad mano kolegė Ingrida yra labai, labai, labai, labai drąsi kolegė. Ji yra patyręs kapitonas, bet su tokia komanda audringu vandenynu aš neplaukčiau net kaip keleivis“, – vaizdingai paskelbtą kandidatų į ministrus sąrašą trečiadienį po Vyriausybės posėdžio apibūdino S. Skvernelis.

Ji yra patyręs kapitonas, bet su tokia komanda audringu vandenynu aš neplaukčiau net kaip keleivis.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad paskelbtame kandidatų sąraše yra ir profesionalių kandidatų.

„Bet ir yra tokių keistų asmenybių arba kandidatūrų. Dar koks bendras bruožas matosi – nemažai žmonių, kurie neturi apskritai jokio supratimo apie viešąjį sektorių, valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, valdymą. Jiems bus labai sunku, aš tokių ministrų keletą irgi turėjau, bet praktika parodė, kad netgi smalsiems žmonėms (...) per porą metų nepavyko tu subtilybių arba gebėjimų įgyti“, – akcentavo S. Skvernelis.

Jis taip pat pabrėžė, kad tai yra pirminis kandidatų sąrašas. Kai bus pateikta galutinė būsimosios Vyriausybės sudėtis, patikino S. Skvernelis, „valstiečių“ frakcija išsakys savo vertinimus.

„Aš, kol esu ministras pirmininkas, nenorėčiau detaliau vertinti kiekvienos ministro kandidatūros“, – pridūrė laikinasis premjeras.

S. Skvernelis: sunkiu metu eiti į Vyriausybę nėra nei privilegija, nei prestižas

Paklausus, kaip vertintų atskirai pateiktą buvusio valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministrus, S. Skvernelis pakartojo, kad nenori vertinti atskirų kandidatų

„Mes visada galime ieškoti pliusų ir minusų, bet aš matau tam tikrą deja vu su 2016 metais, turėjau šiokią tokį patirtį dėl savo pasirinkimų. Manau, kad kai kuriais atvejais einame panašiu keliu. Galbūt pavyks kai kuriems kandidatams ne politikams (...) rasti atramą Seime. Ką mano kolegė Ingrida matė – kad kai kurie ministrai neturi to politinio palaikymo Seime arba neišmano politikos koridorių. Galima tą taikyti ir kai kuriems kandidatams, bet nenorėčiau vertinti personalijų“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Pasak jo, kandidatams eiti tokiu sunkmečiu dirbti į Vyriausybę „nėra nei privilegija, nei kažkoks prestižas“.

„Tai bus alinantis, katastrofiškai sunkus darbas. Norėtųsi, kad tam darbui žmonės turėtų reikalingų kompetencijų, patirties, gebėjimų, pasiryžimo ir užsispyrimo. Norisi, kad Vyriausybė dirbtų labai sėkmingai“, – pridūrė laikinasis premjeras.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O lia

O lia portretas
..taip nuvertino parinktus ministrus ,,kad norisi paklausti...o policininkas parinktas vyriausybes vadovu --tai buvoOKEY? cha!!

natalija

natalija portretas
TAI BUVO PATS GERIAUSIAS SEIMAS YPAČ GERUS SKVERNELIS BUVO SURINKES MINISTRUS PAGARBA JUMS SKVERNELI KARBAUSKI VALSTIEČIAI JUS PAVIZDYS VISIEM BUVUSIEM

JONASTOTIKRAI TO SAULĖ TO W

JONASTOTIKRAI  TO SAULĖ TO W portretas
VIS DAR BUKAGALVEI IŠLENDA IR IŠ KUR TOKIU IDIJOTU KAIP TA SAULĖ W TIKRAI VEISIASI LIETUVOJE LIETUVOS ŠIUKŠLIUKAI KAIP GAUS ŽOLĖS TAI VISAI PROTELIUS PAMES MATYT DU VAIVORIKŠTINIAI IR LEZBĖ
VISI KOMENTARAI 79

Galerijos

Daugiau straipsnių