Nuo karo bėgančių ukrainiečių švietimo reikmėms skirti 3,7 mln. eurų

Nuo Rusijos vykdomo karo į Lietuvą pasitraukusių ukrainiečių švietimo reikmėms Vyriausybė skyrė 3,7 mln. eurų.

Trečiadienį ministrų kabinetas pritarė, kad didesnė dalis šių lėšų, 2,46 mln. eurų, būtų numatyta vaikų priešmokykliniam ugdymui ir ugdymui mokyklose, įskaitant mokytojų, mokytojų padėjėjų darbo užmokesčiui, vaikų pavėžėjimui į įstaigas, maitinimui.

Lėšos apskaičiuotos maždaug 1 tūkst. darželinukų ir 2 tūkst. moksleivių.

Taip pat po keliasdešimt tūkstančių eurų bus skirta pedagogų asociacijų projektams ir savanoriškoms veikloms švietimo įstaigose, įskaitant pagalbą ruošiant namų darbus, psichologinę pagalbą, lietuvių kalbos mokymą ir pan.

Apie 300 tūkst. eurų suplanuota ir vaikų ukrainiečių kalbos savaitgalio mokyklose mokymuisi, pilietiškumo ugdymui ir vasaros stovyklų veikloms finansuoti. Atskirai beveik 800 tūkst. eurų bus skirta ir suaugusių asmenų lietuvių kalbos mokymui.

Ukrainiečių studentų stipendijoms Lietuvos valstybinėse aukštosiose mokyklose pusmečiui bus skirta 360 tūkst. eurų.

Pinigai bus skiriami iš valstybės pasiskolintų lėšų.

 

 


Šiame straipsnyje: Vyriausybėposėdis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra

Aušra portretas
"Pinigai bus skiriami iš valstybės pasiskolintų lėšų"? Reiškia mes jau pinigų neturime, bet brisime į skolas, kad už mūsų pinigus ukrainiečiai mokytųsi ir studijuotų? Tai jie karo pabėgėliai ar nauji ponai? Kiekvienoje normalioje šalyje pabėgėliai gyvena atitinkamuose lageriuose o pas mus dar ir butus jiems reikia duoti nes mat nepatogu kitaip. Čia dar Lietuva ar jau antra ukraina?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių