A. Vyšniauskas apie „čekiukų“ byloje kaltinamą patarėją: jos darbu esu patenkintas

  • Teksto dydis:

Teismui rengiantis nagrinėti parlamentaro Andriaus Vyšniausko patarėjos Vaidos Pituškienės vadinamąją „čekiukų“ bylą, Seimo narys sako, kad ją atleistų po apkaltinamojo nuosprendžio arba „sunkiau sekantis apsiginti“, trečiadienį rašo naujienų portalas „Delfi“.

„Kaltinimai Vaidai niekaip nėra susiję su darbu Seimo kanceliarijoje, su pagalba man apygardoje. Ir tie dalykai yra susiję su buvusia kadencija jos kaip savivaldybės tarybos narės. Mes esame sutarę su ja, kad, jeigu kils dėl to didesnių abejonių, jeigu sunkiau seksis apsiginti, paslaugų bus atsisakyta. Bet šiame etape jos kaip patarėjos darbu aš esu patenkintas“, – portalui teigė A. Vyšniauskas.

Jis patvirtino, kad atsisakytų V. Pituškienės kaip patarėjos paslaugų ir jeigu pirmos instancijos teismas priimtų jai nepalankų nuosprendį.

„Arba tada, arba jeigu ji pasakytų, kad, matau, jog man sunku apsiginti ir panašiai, ir duotų tą indikaciją. Kol kas tai netrukdo niekaip darbui. (...) Jeigu teismo sprendimas būtų nepalankus, tai, be abejo, nebūtų kito kelio“, – „Delfi“ sakė A. Vyšniauskas.

Seimo kanceliarijos portalui pateiktais duomenimis, V. Pituškienė kaip A. Vyšniausko patarėja dirba 0,75 etato, jos darbo užmokestis priklauso nuo tarnybos Lietuvos valstybei stažo.

Pati V. Pituškienė pareikštų kaltinimų nekomentavo. Politikė teigė dėl susiklosčiusios situacijos atsisakyti Marijampolės tarybos narės mandato neketinanti, o iš Seimo nario patarėjos pareigų trauktųsi, jei darbui iškiltų trukdžių.

„Delfi“ žiniomis, pirmasis teismo posėdis, kur bus nagrinėjama V. Pituškienės byla, suplanuotas rugpjūčio 1-ąją

Šiame etape jos kaip patarėjos darbu aš esu patenkintas.

Politikė kaltinama praėjusią kadenciją eidama Marijampolės tarybos narės pareigas nurodydavusi tikrovės neatitinkančius duomenis apie patirtas išlaidas, nesusijusias su tarybos nario veikla, ir taip apgaule įgijusi per 2,3 tūkst. eurų savivaldybės lėšų.

Teisėsauga ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad neva patirtos išlaidos apmokėtos pasinaudojus kitų asmenų banko kortelėmis.

V. Pituškienė į Marijampolės savivaldybės tarybą išrinkta pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą. Politikei pateikus įtarimus piktnaudžiavus, ji sustabdė narystę partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos krikščionių demokratų

Lietuvos krikščionių demokratų   portretas
nuostabi eiline politine partija...sukurta tam kad pasidaryt pinigelio... sukurta tam kad oficialiai legaliai apiplest ir isprievartaut privalomu mokesciu ir prievoliu atlikejus... nieko asmenisko tiesiog PSD yra bet jis niekaip nesusijes su gydimu...tiesiog abonementizuotoriu gerove...

na neaisku ka turejo seimunas galvoj

na neaisku ka turejo seimunas galvoj portretas
sakydamas ,kad jis patenkintas --jos darbu....[ reiketu paklaust ir vyro ar jis patenkintas jos darbu]
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių