Ž. Pavilionis įgėlė socialdemokratams

Į Seimo valdybą pasiaiškinti dėl vizito Sakartvele pakviestas Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis sako, kad tvirtai gynė europines ir transatlantines vertybes.

„Vizito metu konsultavausi nuolat su užsienio reikalų ministru. Tvirtai tikiu, kad gyniau ne tik Seimo pozicijas ir vertybes, bet ir europines ir transatlantines vertybes, gyniau ne tik vieną partiją, kaip sako mūsų politiniai oponentai, bet dvylikos partijų interesus“, – apie vizitą valdybos nariams sakė politikas.

Jis išdėstė pagrindinius principus, kuriuos deklaravo. Pasak Ž. Pavilionio, politiniai kaliniai privalo būti išlaisvinti ir turi liautis smurtas prieš kitaip mąstančius, Sakartvele turi įvykti teisinė reforma, tai yra teisės nepriklausomumas nuo politikos, taip pat būtina rinkimų reforma.  

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas nesutiko su jam adresuota socialdemokratų kritika. „Dėl socialdemokratų: siūlyčiau jūsų visą energiją naudoti ne vidinėms diskusijoms, ne šiems peiliams į  nugarą transatlantinės bendruomenės vykdomoms misijoms, bet darbui“, – sakė jis.

Politikas apkaltino socialdemokratus kovojant už praeities šešėlius.

„Kodėl jūs kovojate už praeities šešėlius, faktiškai už stalinistinę Gruzijos praeitį, kai mums reikia viską daryti, kad ši šalis stotų į Europą, nes mūsų vertybės yra tos pačios“, – sakė politikas.

Jis pakvietė neišduoti transatlantinių vertybių, o padėti su savo partiniais instrumentais padaryti viską, kad  valdančioji Sakartvelo partija atvertų duris dialogui, kad atsirastų taika.

Ž. Pavilionis Seimo kanceliarijai taip pat yra pateikęs raštišką vizito ataskaitą, tačiau tai riboto naudojimo medžiaga.

Opozicinė Socialdemokratų partija oficialaus vizito metu Sakartvele sankcijomis šaliai grasinusį Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininką Žygimantą Pavilionį paragino trauktis iš einamų pareigų, primena ELTA.

Socialdemokratų nuomone, į diplomatinę misiją Sakartvele tarpininkauti siųstas konservatorius Ž. Pavilionis, užuot vykdęs valstybės užsienio politiką, elgėsi neprofesionaliai, pakenkė Lietuvos ir Sakartvelo santykiams, padarė reputacinę žalą Lietuvai.

Po vizito Sakartvele dėl retorikos kritiškų reakcijų sulaukęs Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis buvo pakviestas į Seimo valdybą paaiškinti kelionės aplinkybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galėtų patylėt

Galėtų patylėt  portretas
Niekas konservatorių nemokamo diplomatijos. O jei neturi supratimo, tai nieko ir nebus. Išsišoko Sakartvele. Priglaudė Cichanovskają, tai Lukašenka pasuko link Putino. Lukašenka paliko Klaipėdą be krovinių. O Cichanovskaja kur dabar

Vatnikama

Vatnikama portretas
Šunys loja-karavanas eina

Visai

Visai portretas
kaip Putinas, ar Lukašenka- jis "teisus", nors kartvelai pareiškė kitaip....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių