Ž. Pinskuvienė, su vyru medikus sveikinusi be kaukių: laikiau labai sunkų kalakutą

Širvintų rajono savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės ir jos vyro, Seimo nario Jono Pinskaus medikų pasveikinimas viešojoje erdvėje sukėlė šaršalą. Kai kuriose paviešintose nuotraukose matyti, kad sveikinant medikus, politikai tiek lauke, tiek patalpų viduje nedėvėjo medicininių kaukių. 

„Žmonės, kurių profesija, žinios ir neskaičiuojamos darbo valandos gyvybiškai reikalingos kiekvienam. Žmonės, kuriais pasitikėjimas per šį sudėtingą pandemijos laikotarpį dar stipriau išaugo. Mūsų rajono medikai šiandien mini savo profesinę šventę! O jos proga kartu su Seimo nariu Jonu Pinskumi ir vicemere Janina Pažusiene pasveikinome ir padėkojome už nuoširdų darbą vardan mūsų rajono žmonių sveikatos Širvintų pirminės sveikatos priežiūros centro, Širvintų ligoninės bei Greitosios medicinos pagalbos kolektyvams“, – antradienio popietę feisbuke rašė Širvintų rajono savivaldybės merė, pasidalijusi ir vaizdais iš sveikinimo.

„Facebook“ nuotr.

Būtent nuotraukose užfiksuoti vaizdai akyliems internautams ir neprasprūdo pro akis. „O kodėl jūs be kaukių?“ – po įrašu klausė internautai. 

„Ne tam odontologams brangiai moki, kad medikus su kauke sveikintum. Gana, kad patys užsidėję“, – feisbuke lakoniškai pakomentavo ir žurnalistė Rita Miliūtė. 

Ž. Pinskuvienė portalui kauno.diena.lt teigė dėl šio poelgio atsiprašanti. „Noriu atsiprašyti savo kaip merės, Seimo nario, savo šeimos vardu. Pasveikinimas turėjo vykti lauke – taip buvo suderinta su sveikatos įstaigų vadovais. Tuo metu pradėjo snigti ir žmonės buvo pirmo aukšto hole. Mes užtrukome lygiai pusantros minutės. Viskas buvo filmuojama. Ir taip, tuo metu vienu ir kitu atveju, mes buvome be kaukės, – aiškino politikė. – Seimo narys privalomai Seime buvo tikrinamas ir turi krūvą antikūnų, turi ir pažymą. Aš turiu pažymą, turiu antikūnų, esu sveika. Labai atsiprašome.“

Pašnekovė pridūrė, kad iš šio įvykio nereikėtų daryti skandalo. „Manau, kad tikrai čia nereikėtų daryti nerealaus ažiotažo, kas pastarąją valandą vyksta, – sakė merė. – Mes buvome lauke, visi laikėmės atstumų. Na, lankantis poliklinikoje, tikrai pradėjo snigti ir toks buvo direktorės sprendimas pakviesti į holą, pirmam aukšte, koridoriuje ir durys buvo atidarytos. Užtrukome lygiai pusantros minutės, suprasdami, kad tą svorį, kurį laikome rankose, Seimo narys – 7 kg tortą, tiek mes su vicemere – kalakutus, nebuvo galimybės išsitraukti tos kaukės ir užsidėti. Labai atsiprašome – įvyko negeras dalykas.“ 

Dažnas žmogus jau yra įpratęs nešiotis vienkartinę kaukę rankinėje ar bent kišenėje, tad ar šį įprotį yra išsiugdžiusi ir pati Ž. Pinskuvienė? „Aš tokią praktiką turiu ir dabar striukės kišenėje turėjau aš kaukę. Mes buvome ir greitojoje, ir tada kaukę užsidėjome, – merė dar kartą pridūrė. – Laikiau labai sunkų kalakutą, nebuvo kur numesti, ar ant žemės pasidėti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuotojas

vairuotojas portretas
Aš greitį Širvintose viršyjau, tai sustabdžiusiam policininkui taip ir aiškinau, kad aš tik kartą, tik truputį, lenkdamas, ir žiūrėjau, kad niekam nieko blogo nepadaryčiau, o jis tik nusijuokė, ir išrašė man baudą. Gal galėtų Pinskuvienė mane užtarti Širvintų policijoje, juk ji merė, įstatymus žino, kad jei tik trumpai, ir tik kartą, tai nieko čia blogo, ir įstatymais numatyta bauda tokiais atvejais neskiriama.

Linas

Linas portretas
Kad turi antikūnių, tai gerai, bet tik jiems. O, kad gali "atnešti" covidą kitiems, tai nieko blogo?

vitalijus

vitalijus portretas
šaunuoliai , matosi nepsichiniai kovidiotai, aš ir nė karto nebuvau skuduro ant veido užsidėjęs!!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių