Pereiti į pagrindinį turinį

A. Zananavičius pasisakė apie Europos ateities konferencijos iniciatyvą

2020-01-28 18:14

Antradienį užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius dalyvavo Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) posėdyje Briuselyje, kuriame pagrindinis dėmesys skirtas Europos ateities konferencijos iniciatyvai.

Albinas Zananavičius
Albinas Zananavičius / G. Bartuškos/ELTOS nuotr.

Konferencija, truksianti dvejus metus, bus orientuota į ES valstybių narių, institucijų ir piliečių bendras diskusijas ir pastangas ieškoti būdų efektyvinti Europos Sąjungos veikimą. Posėdyje ministrai aptarė konferencijos apimtį, sudėtį, koncepciją, piliečių įtraukimą į konferenciją, sakoma pranešime.

„Sutinkame, kad būtina ieškoti būdų, kaip užtikrinti geresnį Europos Sąjungos veikimą, tad svarbu, kad konferencijos diskusijos būtų sutelktos į konkrečių ES politikų efektyvų įgyvendinimą. Tuo metu kalbant apie konferencijos organizavimą ir valdymą, itin svarbu užtikrinti visų ES institucijų ir valstybių narių bei jų nacionalinių parlamentų lygiavertį dalyvavimą, kartu į konferenciją kuo plačiau įtraukiant ir Europos piliečius“, – sakė A. Zananavičius.

2020 metų pirmąjį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Kroatija posėdyje pristatė pirmininkavimo prioritetus. Pagrindinis dėmesys bus skirtas derybų užbaigimui dėl Europos Sąjungos 2021-2027 m. daugiametės finansinės programos, kovai su klimato kaita, deryboms dėl Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės ateities santykių, tolesniam bendrosios rinkos gilinimui ir ES plėtros klausimams.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų