Žiniasklaida: M. Navickienės šeimą su V. Germanu siejo ir skolos

  • Teksto dydis:

Prieš ketverius metus buvusios Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Monikos Navickienės vyro Mindaugo Navicko valdoma įmonė „LITLAB“ perėmė verslininko Vilhelmo Germano įsiskolinimus kreditoriams, praneša LNK.

Vyras, nepanoręs atskleisti savo tapatybės, LNK televizijai pasakojo, kad su V. Germanu, tuomet dar prisistatinėdavusiu Viliaus Židelio vardu, prieš daugiau nei 10 metų susipažino per internetinę prekybą. Verslininkas tuo metu pardavinėjo kompiuterinę ir foto įrangą.

„Mane jis buvo apgavęs, išviliojęs buvo pinigus, bet buvo įsipareigojęs tuos pinigus grąžinti“, – pasakojo vyras.

Anot nukentėjusiojo, po kiek laiko V. Židelis su juo susisiekė bei patikino, kad dėl skolos grąžinimo susisieks jo advokatas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kadangi buvau tą skolą jau perdavęs antstoliams, sakė, kad su manimi susisieks jo advokatas. Žodžiu, su advokatu kalbėjom telefonu, ir pasiūlė perimti šitą skolą iš Židelio. Atsiuntė dokumentus, sutartis. Iš sutarčių matom, kad prisistatinėjo advokatu Mindaugu Navicku ir įmonė LITLAB“, – pasakojo pašnekovas.

Pasitaręs su savo advokatu, vyras pasirašė dokumentus ir 2020 m. atgavo kelis tūkstančius eurų.

Tuo metu pats M. Navickas teigė, jog jo valdoma įmonė tik sureguliavo skolos padengimą.

„Bendrovė tik sureguliavo skolų padengimą nieko iš savo lėšų nedengė. Visiems kreditoriams buvo iš karto padengti reikalavimai. Jokių skolų iš nurodyto laikotarpio nėra“, – LNK sakė bendrovės vadovas.

Mane jis buvo apgavęs, išviliojęs buvo pinigus, bet buvo įsipareigojęs tuos pinigus grąžinti.

ELTA primena, kad buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė iš posto pasitraukė kilus skandalui dėl ryšių su tolima giminaite ir finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germantu.

Viešojoje erdvėje iškylant vis daugiau informacijos apie M. Navickienės sutuoktinį Mindaugą Navicką bei I. Trinkūnaitę bei V. Germantą, jų valdomus verslus, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Foxpay“. Lietuvos bankas, savo ruožtu, tęsia įmonės patikrinimą – pranešta, jog nuspręsta apriboti dalį įmonės veiklos.

Visgi, sprendimą trauktis iš pareigų M. Navickienė priėmė po to, kai 15min.lt paskelbė, jog ši su I. Trinkūnaite ir V. Germantu privačiu lėktuvu keliavo į Dubajų. Iš pradžių negalėjusi paaiškinti, kas finansavo šią viešnagę, vėliau konservatorė deklaravo, jog tai buvo dovana.

M. Navickienė yra teigusi, jog I. Trinkūnaitė yra tolima jos giminaitė – vyro brolio žmonos sesuo. Anot politikės, su ja bendrauta retai, o apie I. Trinkūnaitės sugyventinio V. Germano nusikalstamą praeitį nieko nežinojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apsisprendziau.

Apsisprendziau. portretas
Aciu uz straipsni, kaip tik pasidejas isankstinio balsavimo lapa galvoju uz ka balsuoti, jau tikrai zinau kad uz knservatorius tikrai nebalsuosiu ir paraginsiu nebalsuoti gimines ir kaimynus.

>tik lietuvoj

>tik lietuvoj portretas
kodel tik lietuvoj, dar ir rusijoj taip, kad prokuratura skirta mum vidurinei klasei tramdyt

nu

nu portretas
nedaug liko laukti, bet laukiu labiau negu grandu krepsinio rungtyniu. Man tik idomu kiek pas mus kaime liko zmoniu kuriu koncervatoriai dar nenuskriaude su savo skaldymo politika ir gaus balsu. Per 30 metu socialdemokratu ir koncervatoriu tandemas isvare 1 milijona darbingu zmoniu i uzsieni. Va tokia ta ju politika - kas cia tokio jeigu 10 ar 20 tukstanciu cia Lietuvoje nepritaps po musu sprendimu ir isvaziuos. Tik dar geriau, procentiskai bus dar daugiau musu rinkeju.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių