A. Zuoko partija tapo „Laisve ir teisingumu“, jai vadovaus R. Žemaitaitis

Sostinėje šeštadienį iškilmingai duotas startas naujai politinei jėgai – „Laisvės ir teisingumo“ partijai, kuriai vadovaus buvęs „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Nauja partija parodų rūmų „Litexpo“ prieigose įkurta pakeitus buvusio sostinės mero Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pavadinimą, jis pakeistas vienbalsiai balsavus visiems susirinkusiems 267 delegatams, sėdintiems 113 automobilių.

Tarp dalyvavusiųjų – 141 „tvarkietis“, 86 – Laisvės sąjungos nariai, 40 – anksčiau prie partijos prisijungusio Artūro Paulausko judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ narių.

Už partijos pirmininką R. Žemaitaitį, kurio buvusi „Tvarkos ir teisingumo“ partija šeštadienį ten pat pradėjo likvidavimo procesą, balsavo 238 delegatai, keturi balsavo prieš.

Delegatai valią išreiškė balsą registruodami specialiame portale internetu, įvedę mandato numerį.

„Ačiū už išreikštą pasitikėjimą (...) Nesižvalgykime, kas buvo praeityje, nesižvalgykime, ką vienas kitam galbūt buvome pasakę, pagalvoję, šiandien kaip niekad mums reikia vienybės ir bendrystės“, – susirinkusiesiems sakė R. Žemaitaitis.

Prieš balsavimą buvo iškeltos ir A. Paulausko bei A. Zuoko kandidatūros, tačiau jie kandidatūras atsiėmė ir palinkėjo delegatams palaikyti R. Žemaitaitį.

A. Paulauskas ir A. Zuokas tapo naujai išrinkto pirmininko pavaduotojais, taip pat partija turės dar tris vicepirmininkus – „ArtVilnius“ įkūrėją Dianą Stomienę, Seimo narį Kęstutį Bartkevičių, teisininką Vydūną Sadauską.

Politinės jėgos gimimą ir naujo partijos pirmininko išrinkimą vainikavo šalies vėliavos spalvų leidžiami dūmai, skambant Aistės Smilgevičiūtės dainai „Strazdas“.

Partijos suvažiavimą automobiliais kaip masiškiausią užregistravo rekordų agentūra „Factum“.

Renginys prasidėjo šalies himnu – atvykusiesiems nurodyta išlipti iš automobilių ir sugiedoti Tautišką giesmę, renginys taip pat buvo transliuojamas specialiu radijo dažniu.

Pradžioje susirinkusiuosius pasveikino „trys muškietininkai“ – naujos partijos lyderiai A. Paulauskas, A. Zuokas ir R. Žemaitaitis, atriedėję į renginį vintažiniu „Volkswagen T1“.

A. Zuokas (iš kairės), R. Žemaitaitis ir A. Paulauskas/M. Morkevičiaus (ELTOS) nuotr.

„Vienas už visus, visi už Lietuvą“, – sušuko įkurtos partijos lyderiai, šūkį susirinkusieji pasveikino spaudydami automobilių garsinius signalus.

Vėliau iškilmingai nuleistos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vėliavos, pakeltos – „Laisvės ir teisingumo“ vėliavos. Jas pakeitė naujos politinės jėgos lyderiai, o susirinkusiesiems ant automobilių suklijuoti naujos partijos lipdukai.

Juose geltono rėmo apskritime vaizduojamas mėlynas Vytis, šalia pavadinimą simbolizuojančios raidės „LT“ ir partijos pavadinimas.

„Laisvė ir teisingumas“ planuoja dalyvauti spalį vyksiančiuose rinkimuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Paršai,kas už jus balsuos.žemaitaitis tikras trintukas,Zuokas neatsilieka savo proteliu.Už Paulauską dar pagalvočiau.

Jooooooooooooooo \\\\\.../////

Jooooooooooooooo   \\\\\...///// portretas
Į Žiegždrius varo,sveiktos pasitirinti,o gal ir gulti.3 kriu kriu kriu.

...

... portretas
Anksčiau 'stogo' netekę Napaleonais skelbdavos, dabar į Seimą veržias...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių