30 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad ES turi būti leidžiamos gėjų santuokos

30 proc. Lietuvos gyventojų laikosi nuomonės, kad Europoje turėtų būti leidžiamos vienos lyties asmenų santuokos, rodo pirmadienį paskelbtas Eurobarometro tyrimas.

Į klausimą, ar sutinka, kad Europoje turėtų būti leidžiamos tos pačios lyties asmenų santuokos, neigiamai atsakė 60 proc. Lietuvos gyventojų, o 7 proc. neturėjo nuomonės, rodo gegužės mėnesį atliktos apklausos duomenys.

Kaimyninėje Latvijoje už tai, kad Europoje būtų leidžiamos vienos lyties asmenų santuokos, pasisakė 24 proc., Estijoje – 41 proc., Lenkijoje – 45 proc. apklaustųjų.

Vidutiniškai Europoje už tai, kad būtų leidžiamos vienos lyties asmenų santuokos, pasisako 69 proc. gyventojų, 26 proc. tam nepritaria. Daugiausiai už tos pačios lyties santuokas pasisakančių yra Nyderlanduose ir Švedijoje – 92 procentai.

Tuo metu 53 proc. gyventojų Lietuvoje mano, kad seksualinių mažumų atstovai turi turėti tokias pat teises kaip ir kiti piliečiai. Europoje tokių – 76 procentai.

Su teiginiu, jog seksualinėms mažumoms turi būti užtikrinamos tokios pačios teisės kaip ir visiems piliečiams, sutinka 53 proc. Estijos gyventojų. Latvijoje ir Lenkijoje taip manančių yra 49 procentai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baikit

Baikit  portretas
dezinformaciją skleist.. išsigimėliams nebus vietos, būkit tikri,.. jeigu suprantat..

Anonimas

Anonimas portretas
Nei vienas mano pažįstamas niekada nepritars tiems pedofilams.Jie yra psichiškai nesveiki,o juos reikia laikyti kuo toliau nuo visuomenės,tai kenkia ne tik suaugusiems,bet ypač kenkia mūsų jaunimui.

Jonui subingalviuj paaiskinu

Jonui subingalviuj paaiskinu portretas
Jonai tradicineje seimoje gimsta, pedofilai, nekrofilai, pederastai, zoofilai, lesbietes, zudikai, girtuokliai, bet tai nereiskia, kad zmonij, visuomene kurioje gyvename juos visus toleruotu , reklamuotu, ir darytu tai norama. Issitrauk b... is burnos , nes turbut tau pergiliai, kad smegenis uzspaude.
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių