A.Butkevičius mano, kad policijos darbas pagerės padidinus finansavimą

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad sumažėjęs policijos finansavimas gali būti susijęs su rezonansiniais nusikaltimais, tokiais kaip nužudymas savaitgalį Biržuose.

"Tai yra labai liūdna, kai tokie įvykiai vyksta Lietuvoje: tiesiog gatvėje gali chuliganas paimti ginklą ir tiesiog pradėti šaudyti - tai jau prasilenkia tiesiog su bet kokiu vertinimu ir manau, kad ta pasekmė yra dėl to, kad vis dėlto ekonominiu sunkmečiu buvo Policijos departamentui sumažinti labai stipriai asignavimai ir šiandien matome tam tikras pasekmes. Ir iš dalies nėra vien policija kalta - reikia šiek tiek į šitą atvejį giliau pažiūrėti, kodėl vis dėlto yra psichologinė tokia nuostata pas kai kuriuos žmones, kurie gali taip elgtis", - apie savaitgalį Biržuose įvykdytą nusikaltimą LRT radijui kalbėjo A.Butkevičius.

Jis mano, kad situacija pagerės kitais metais, padidinus policijai skiriamą finansavimą.

"Žiūrint į perspektyvą, turiu pasakyti, kad keletą sykių mes buvome susitikę ir su Policijos departamento vadovu, ir tikrai ateinančiais metais bus padidintas jiems finansavimas, bus suteiktos didesnės savarankiškumo teisės, kad jie viduje irgi galėtų daryti reformą ir manau, kad situacija policijos sistemoje irgi turėtų pasikeisti", - kalbėjo premjeras.

Dėl savaitgalį įvykdyto nusikaltimo Biržų rajono valdžia planuoja kreiptis į prokuratūrą, kad būtų ištirtas pareigūnų darbas. Taip pat šiandien savivaldybėje vyksta darbinis pasitarimas su Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato ir Biržų rajono policijos komisariato vadovais.

Taip pat antradienį susitikti su gyventojais ir žiniasklaida į Biržus atvyksta policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių