Pereiti į pagrindinį turinį

A.Čaplikas apie kyšio reikalavimą žinojo anksčiau nei STT?

2010-02-11 05:59
A.Čaplikas apie kyšio reikalavimą žinojo anksčiau nei STT?
A.Čaplikas apie kyšio reikalavimą žinojo anksčiau nei STT? / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Atsistatydinęs sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas teigia neturįs nieko bendra su jį iš posto išvertusia korupcijos byla, tačiau gali būti, kad jis daug ką nutyli.

A.Čapliko bendražygis buvęs sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas pripažintas kaltu dėl kyšio prievartavimo ir paėmimo, tačiau atsipirko lygtine dvejų metų laisvės atėmimo bausme ir buvo paleistas teismo salėje.

46 metų A.Skiką pareigūnai jo kabinete sulaikė sausio 21 d., po to, kai Nacionalinio kraujo centro direktorius Vytenis Kalibatas, kaip ir buvo prašomas, į viceministro automobilį po vairuotojo sėdyne padėjo 20 tūkst. litų. Nacionalinio kraujo centro direktoriaus teigimu, šių pinigų viceministras reikalavo už jo ramybę ir galimybę toliau dirbti savo darbą.

Valstybės kontrolė, atlikdama patikrinimą Nacionaliniame kraujo centre, rado tam tikrų pažeidimų. Esą tuomet A.Skikas pradėjo V.Kalibatą spausti: "Susimokėk, dirbsi toliau."

Pats A.Skikas teisme neneigė paėmęs pinigus iš A.Kalibato, tačiau tikino, kad tai buvo ne kyšis, o teisiškai neįforminta parama Lietuvos liberalų ir centro sąjungos (LiCS) Šilutės skyriui. Esą jis jau nuo praėjusių metų rudens V.Kalibato prašė paremti LiCS.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų apklaustas A.Čaplikas tikino nieko nežinojęs apie A.Skiko veiksmus. Tačiau portalo šaltiniai teigia ką kita.

Esą pareigūnų surinktoje medžiagoje užfiksuota, jog V.Kalibatas 2010 m. sausio 4 d. apsilankė pas ministrą A.Čapliką ir informavo jį, kad A.Skikas jau kurį laiką spaudžia paremti partiją. A.Čaplikas neva pažadėjo išsiaiškinti su viceministru. Tačiau po kelių dienų V.Kalibatas gavo naujas žinutes iš A.Skiko – klausta, "kada bus atnešti dokumentai".

V.Kalibatas suprato, kad A.Čaplikas pažado netesėjo, ir nusprendė kreiptis pagalbos į STT, kuri sausio 12 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal V.Kalibato pareiškimą.

A.Čaplikas savo liudijime STT neva prisipažino, kad V.Kalibatas jį informavo dėl A.Skiko veiksmų, tačiau teigė nesupratęs, kad viceministras reikalavo pinigų partijai remti. A.Čaplikas neva pamanęs, kad V.Kalibatas ir A.Skikas turi darbinių nesutarimų, dėl kurių jis ir pažadėjo išsiaiškinti su viceministru.

Nei su A.Čapliku, nei su V.Kalibatu šiuo klausimu vakar portalui nepavyko susisiekti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų