Pereiti į pagrindinį turinį

Advokatas apie stiprinamą ginklų kontrolę: bus ribojama teisė apsiginti

2017-11-10 19:40
LRT

Europos Sąjungai (ES) nusprendus stiprinti kai kurių ginklų kontrolę, ketinama drausti ne Šaulių sąjungos nariams turėti ar įsigyti pusiau automatinius ginklus. Projekto kritikai teigia, kad taip gali būti apribota teisė apsiginti.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Shutterstock nuotr.

„2017 metais Europos Parlamentas ir Europos Taryba išleido direktyvą, kuria ir buvo sugriežtinta ginklų kontrolė. (...) Nuostata, kad tie ginklai, kurie draudžiami ES, draudžiami ir Lietuvoje. Kai kurios pusiau automatinių ginklų rūšys yra uždraustos, tačiau kai kurie, kam šių ginklų reikia, net ir po įstatymo įsigaliojimo galėtų jais naudotis“, – teigia Viešosios policijos valdybos licencijavimo sk. viršininkas Audrius Čiupala.

Tokius planus kritikuoja advokatas, ginklų entuziastas Rokas Kairelis. Anot jo, griežtinama ginklų kontrole siekiama sumažinti šių ginklų naudojimą teroristiniams išpuoliams, tačiau gerai apsiginklavusiose valstybėse kaip ginklų panaudojimas atakuojant kitus yra labai retas reiškinys.

„Siekiama mažinti ginklų naudojimą teroristiniams išpuoliams. Tačiau pastarieji teroristiniai išpuoliai Europoje buvo organizuojami kitaip“, – prideda A. Čiupala.

Anot jo, griežtinimais bus ribojama teisė apsiginti, o ne Šaulių sąjungos nariams pusiau automatinius ginklus teks atiduoti, tačiau, panašu, kad už juos nebus kompensuojama.

Daugiau – įraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų