Akademinės etikos kontrolieriumi tapti vėl siekia A. Jakubauskas, M. Valentukevičienė

  • Teksto dydis:

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriumi tapti siekia penki kandidatai, tarp jų – ankstesnio konkurso dalyviai Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesorius Adas Jakubauskas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) docentė Marina Valentukevičienė.

Kaip informavo Lietuvos mokslo taryba, tarp toliau svarstomų kandidatų, atitikusių reikalavimus – Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto profesorius Gintautas Bužinskas, Kauno technologijos universiteto (KTU) Filosofijos ir kultūrologijos katedros docentas, KTU Akademinės etikos kolegijos pirmininkas Nerijus Čepulis, Lietuvos sporto universiteto Sveikatos, fizinio ir socialinio ugdymo katedros profesorius Arūnas Emeljanovas.

A. Jakubauskas MRU dirba Viešojo valdymo fakulteto Politikos mokslų institute, M. Valentukevičienė – VGTU  Aplinkos inžinerijos fakulteto Vandentvarkos katedroje.

Konkursas į šias pareigas pakartotinai paskelbtas gegužės pabaigoje, kai atrankos komisija nerado nė vieno tinkamo kandidato, kurį galėtų rekomenduoti eiti akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas.

Tuomet be kitų kandidatų atrankos komisija svarstė ir buvusios teisingumo ministrės Mildos Vainiutės kandidatūrą.

Akademinės etikos kontrolieriaus atrankos komisija siūlo ne daugiau nei tris pretendentus į šias pareigas Lietuvos mokslo tarybai, ši išrenka laimėtoją. Kontrolierių į pareigas skiria Seimas.

Buvęs akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Vigilijus Sadauskas pareigų neteko kovo 15 dieną. Seimas pareiškė jam nepasitikėjimą, kai šis viešai pasiūlė premiją už publikaciją apie žydų tautybės asmenų nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Tas Čepulis neturi kišti savo nosies: Savo elgesiu gindamas Baršauską pažemino KTU. Jis yra prisitaikėlis ir netinka tokioms pareigoms.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių