Akredituota nauja JAV gynybos atašė Lietuvai

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį akredituota naujoji Jungtinių Amerikos Valstijų gynybos atašė Lietuvai pulkininkė leitenantė Stephanie L. Baugh. Su naujomis pareigomis ją pasveikinęs krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius pasidžiaugė tuo, kad Lietuvos ir JAV bendradarbiavimas gynybos ir saugumo srityje nuolat stiprėja.

„Šiandien mūsų bendradarbiavimas yra stipresnis ir platesnis nei bet kada anksčiau. Į Lietuvą jau atvyksta ketvirtoji JAV bataliono rotacija. JAV karinis buvimas čia kartu su NATO sąjungininkais yra pagrindinis atgrasymo ir taikos palaikymo faktorius mūsų regione. Lietuvos ir JAV karinių pajėgų sąveikumas didėja, nes įsigyjame JAV gamintojų įrangą, taip pat naudojamą ir JAV kariuomenės. Toliau aktyviai vystome itin intensyvų karinį bendradarbiavimą“, – sakė viceministras M. Abukevičius.

JAV yra Lietuvos strateginės partnerės ir itin ženkliai prisideda prie Baltijos regiono saugumo užtikrinimo, sakoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime. Amerikiečiai aktyviai dalyvauja įgyvendinant saugumo užtikrinimo priemones Baltijos šalyse, stiprindami regiono saugumą ir stabilumą. Savo kariais, technika ir finansinėmis lėšomis JAV aktyviai prisideda prie mūsų regiono gynybos.

Naujoji JAV gynybos atašė Lietuvai anksčiau tarnavo įvairiuose JAV kariuomenės daliniuose, taip pat – Irake. Ji kalba rusų, ukrainiečių ir bulgarų kalbomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių