Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kubilius: finansų ministrą pavyks apginti

2009-04-30 09:00

Premjeras Andrius Kubilius įsitikinęs, kad finansų ministrą Algirdą Šemetą pavyks apginti nuo opozicinių socialdemokratų jam pareikštos interpeliacijos.

Vakar valdančiosios koalicijos atstovų susitikime dalyvavusiam finansų ministrui A.Šemetai premjeras A.Kubilius dar kartą pareiškė paramą.

"Interpeliacija yra gera proga paaiškinti sprendimus valstybės finansų srityje ir priemones, kurių ėmėsi Vyriausybė", – tvirtino A.Kubilius.

Jis mano, kad nepasitikėjimas A.Šemeta žlugs Seime, nors valdančioji keturių centro dešiniųjų partijų koalicija dar nesusitarė, ar užstos finansų ministrą ir nedalyvaus galimame slaptame balsavime dėl nepasitikėjimo juo. "Šio klausimo dar nederinome", – pripažino premjeras.

Kai kurie valdančiosios koalicijos atstovai neslepia savo nepasitenkinimo Finansų ministerijos vadovo veikla. Jų galimas dalyvavimas slaptame balsavime dėl nepasitikėjimo A.Šemeta padidina opozicijos galimybes nuversti ministrą.

Kai valdantieji pripažino padarę klaidų dėl kai kurių mokesčių įstatymų, Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas viešai priekaištavo Finansų ministerijai, kad ši sprendimus dėl mokesčių priiminėjo nesikonsultuodama su koalicijos partneriais. Todėl esą ir atsirado klaidų.

Tautos prisikėlimo partijos atstovai kovo pabaigoje taip pat sakė pastebintys kritikuotinų finansų ministro sprendimų. "Mes pritariame vienam ar kitam koalicijos partnerių sprendimui skiriant politinio pasitikėjimo personas. Šiuo atveju – tai konservatorių sprendimas: palikti ar atleisti finansų ministrą A.Šemetą iš užimamų pareigų", – tuomet sakė frakcijos seniūnas Laimontas Dinius, pabrėždamas, kad frakcija pasitiki koalicijos partneriais.

Kovą ir pačioje Tėvynės sąjungoje buvo kilęs nepasitenkinimas finansų ministro A.Šemetos veikla. Tuomet buvo pasigirdę svarstymų, esą ministrą poste galėtų pakeisti kitas konservatorius, buvęs Panevėžio meras Vitas Matuzas.

Socialdemokratai antradienį įteikė interpeliaciją Šemetai su 34 opozicijai priklausančių Seimo narių parašais. Per dvi savaites ministras turi parengti atsakymus į interpeliacijoje keliamus klausimus. Tuomet Seimas svarstys, ar atsakymai tenkina ir gali balsuoti dėl nepasitikėjimo finansų ministru.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų