Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kubilius gyrėsi britams

2010-06-23 23:59

Lietuva – taupymo pavyzdys kitoms Europos valstybėms. Tai interviu Didžiosios Britanijos CNBS kanalui teigė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

"Lietuva parodė pavyzdį kitoms su ekonominiais sunkumais susiduriančioms Europos valstybėms, įskaitant Didžiąją Britaniją, kaip taikyti griežtas taupymo priemones", – sakė su vizitu į Londoną atvykęs A.Kubilius.

6,5 minutės trukmės interviu CNBS A.Kubilius pabrėžė, kad Lietuva turi "labai aiškią strategiją" tiek planuodama socialinės sistemos pertvarką, tiek kelyje į energetinę nepriklausomybę, tiek darydama struktūrines valdymo reformas.

A.Kubilius britų televizijos kanalui neprisipažino, kad nei "Sodros" reforma, nei artimiausių metų taupymo programa dar nėra pajudėjusi iš mirties taško.

Negana to, A.Kubilius pareiškė, kad Lietuva esą jau "beveik turi eurą".

Žurnalistų paklaustas, kaip pavyko tautai įrodyti, kad praėjusiais metais buvo būtina karpyti socialines išmokas ir didinti mokesčius, A.Kubilius atsakė įtikinęs Lietuvą, kad kitu atveju valstybė turės didelių nemalonumų.

"Tai nebuvo labai lengva, bet mes labai glaudžiai kalbėjomės su profesinėmis sąjungomis, su verslininkais. ...> Taip pat buvo labai aišku, kad jei to nepadarysime, turėsime didelių problemų. Manome, jog pasiekėme, kad tauta tai suprastų", – teigė A.Kubilius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų