Alytaus rajonas dėl oro taršos blogai besijaučiantiems žmonėms siūlo laikiną pastogę

Alytaus rajono savivaldybė dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ keliamos oro taršos blogai besijaučiantiems žmonėms siūlo laikiną pastogę.

Žmonėms, kurie nori išvykti, tačiau neturi kur, siūloma laikinai apsistoti Daugų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninėje.

„Taip nusprendėme, kad žmonės, kurie blogesnės sveikatos, Dauguose galėtų būti tą laiką. Ten turime patalpas, gerą personalą, kvalifikuotą priežiūrą, todėl ten yra tinkama įstaiga“, – BNS sakė rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

„Ir Daugų verslo mokyklos bendrabutyje turime pakankamai patalpų, personalo“, – pridūrė meras.

Jis teigė, kad pastogės pasiprašę rajono gyventojai bus nuvežti nemokamai ligoninės arba savivaldybės transportu.

„Tai – savanoriška evakuacija. Jeigu yra poreikis. Ne visi gi feisbukus turi. Vyresnio amžiaus, vieniši žmonės – kiekvieną sodybą lankome ir kalbamės su jais. Kol kas negaliu pasakyti, kiek žmonių persikėlė“, – teigė Alytaus rajono meras.

„Vakar pats šiek tiek važinėjau pas žmonės, tai žinote, tie kaimo žmonės, juos labai sunku iš namų iškrapštyti, prievartos čia nėra, bet reikia įtikinėti“, – pridūrė jis.

A. Vrubliauskas taip pat teigė, kad vienišiems, sunkiai paeinantiems žmonėms, gyvenantiems aplink Miklusėnus, Užubalius, Žaurieniškius, bus dalijami respiratoriai.

„Sprendžiame dėl respiratorių, o vienišiems žmonėms dalį respiratorių dar šiandien pat nupirksime ir išdalysime“, – sakė A. Vrubliauskas.

Kaip BNS informavo Alytaus rajono Pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Giedrė Ilgūnaitė, kol kas nė vienas žmogus dėl laikino apgyvendinimo Dauguose nesikreipė.

Šiuo metu dėl kenksmingų dūmų, aitraus kvapo Alytaus mieste, aplink gaisro židinį, nedirba keliolika įmonių, tarp jų ir didžiosios įmonės „Snaigė“, „Koslita“, „Lanksti linija“, „Haltex“, „Kirptė“, „Jakobsen Home“.

Taip pat aitrus kvapas juntamas Alytaus rajono teritorijoje, netoli šių įmonių.

„Debesis buvo nusisukęs, bet šiandien stovi toks smogas Miklusėnų gyvenvietėje ir smogė su kvapu, visur kitur lyg švaru“, – teigė Alytaus rajono meras.

Gaisras 2 tūkst. kvadratinių metrų pastate Pramonės gatvėje, Alytuje, kilo trečiadienio naktį.

Alytaus miesto savivaldybėje trečiadienį paskelbta ekstremali padėtis, evakuotas šalia esantis Medicininės reabilitacijos ir sporto centras.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika tai pavadino viena didžiausių pastarojo meto ekologinių nelaimių Lietuvoje, o žala gamtai, pasak jo, gali siekti 5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O laidotuvių kontoros alytiškiams nuolaidų nežada?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių