Statomame kariniame miestelyje apsilankęs ministras: darbai vyksta greičiau nei planuota

  • Teksto dydis:

Darbai kariniame miestelyje Šilalės rajone vykdomi greičiau nei buvo planuota, sako penktadienį naujai statomame komplekse apsilankęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Naujajame kariniame miestelyje jau yra didžiosios dalies pastatų konstruktyvas. Netrukus galėsime džiaugtis tuo, ką sukūrėme, ir su pasididžiavimu parodyti tai savo sąjungininkams. Mūsų kariai naujuose kariniuose miesteliuose turės puikias sąlygas tarnauti ir treniruotis, o tai reikšmingai prisidės prie nacionalinio saugumo didinimo“, – ministerijos penktadienį išplatintame pranešime cituojamas ministras.

Kaip BNS nurodė krašto apsaugos ministerija (KAM), ministras penktadienį kasmetinį Lietuvos kariuomenės karinių vienetų lankymą pradėjo nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono Tauragės rajone ir brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono Šilalės rajone.

Mūsų kariai naujuose kariniuose miesteliuose turės puikias sąlygas tarnauti ir treniruotis.

Ministras susitiko su batalionų vadovybe, aptarė planus ir pagrindines problemas, taip pat apžiūrėta karinio miestelio infrastruktūra.

Naujasis miestelis Pajūryje iškils šalia modulinės konstrukcijos kareivinių, kur nuo 2017-ųjų dislokuoti ir tarnybą atlieka Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Žemaitija“ brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai.

Numatomas bataliono dydžio karinio miestelio Pajūryje plotas – 9,47 hektaro.

Šalia modulinės stovyklos bus pastatyti administracinės ir specialiosios paskirties pastatai: kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktas, sporto patalpos ir aikštės.

Miestelyje bus statoma ir techninės paskirties pastatų: sandėlių, garažų, bus degalinė, plovykla, pastogė technikai. Taip pat bus įrengtos rikiuotės bei technikos aikštės, automobilių statymo vietos, tarp kurių ir specialiai pritaikytos elektromobiliams bei žmonėms su negalia.

Lietuvos kariuomenės vadas yra teigęs, jog čia nuolat galės gyventi apie 800 karių.

Jau yra pradėtos ir karinių miestelių Rokantiškėse bei Šiauliuose statybos.

Šių miestelių statybas planuojama baigti 2023-iųjų pabaigoje – 2024-ųjų pradžioje. Visuose trijuose naujuose miesteliuose galės dirbti ir tarnauti iki 2,5 tūkst. karių ir krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>nato

>nato portretas
tavo razza-parazza subyres. Cha cha cha.

nato

nato portretas
subires

...

... portretas
garadokas
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių