A. Anušauskas: Seimo kontrolieriaus ataskaitoje nevertinamas Baltarusijos vaidmuo

  • Teksto dydis:

Seimo kontrolieriaus ataskaitoje apie nežmoniškam elgesiui prilygstančias migrantų gyvenimo sąlygas nėra vertinama, kad jie Lietuvoje atsidūrė dėl Aliaksandro Lukašenkos režimo vykdomos hibridinės atakos, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Seimo kontrolierių ataskaita apie nelegalių migrantų padėtį išaiškina, kad Lietuvoje lyja ir net vasaros naktimis būna vėsoka. Tikra tiesa. Jeigu ieškosite ataskaitoje priežasčių, kodėl tie žmonės buvo įstumti į tokią padėtį ir kas ta Lukašenkos hibridinė ataka, tai nevarkite. Kontrolieriai šioje vietoje ir akli, ir kurti. Juk tai ne jų reikalas“, – feisbuke ketvirtadienį rašo ministras.

„Baltarusijos organizuotai atgabenam 300 žmonių per dieną prie sienos, įstumiami į Lietuvos Respublikos teritoriją, tada visi čia verčiasi per galvą siekdami pastatyti palapines, atiduoda apgyvendinimui visas pasieniečių užkardų patalpas, iššluoja visus rezervus ir net iš kariuomenės batus perduoda, ir tada jau gauna kontrolieriaus rekomendacijas, ką iš tikrųjų reikėjo daryti“, – teigia A. Anušauskas.

Kontrolieriai šioje vietoje ir akli, ir kurti.

Pasak jo, niekas nesiginčytų, jog reikėjo pasirūpinti vegetariniu migrantų maitinimu, vaistais, psichologais ir sudaryti galimybes susisiekti su teisininkais, tačiau tam nebuvo laiko.

„Ataskaitą galės įsirėminti Lukašenkos hibridinės atakos organizatoriai, kurie tvarkingai išduoda vizas aerouoste, patogiai apgyvendina viešbučiuose, pasiūlo mokamas pavežimo paslaugas, net parūpina kamufliaže užsimaskavusius gidus, siūlančius patogiausius kelius pasienio turistams“, – rašo ministras.

Ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje kontrolierius teigia, kad buvo tinkamai neužtikrinamos prieglobsčio prašytojų teisės į higieną, oro sąlygas atitinkančius rūbus, apavą, teisę į asmens privatumą ir prilygo draudžiamam nežmoniškam ar žeminančiam žmogaus orumą elgesiui.

Lietuva, Latvija bei Lenkija nuo vasaros susiduria su drastiškai išaugusiu nelegalios migracijos srautu iš Baltarusijos. Į Lietuvą šiais metais atvyko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtai Lietuvos ir Baltarusijos sieną kirtusių migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija, dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas

tas portretas
zmogelis tur but ne nezino, kad Bielatusija nera Lietuvos dalis ir seimo kontrolieris gali vertinti tik Lietuvoje vykstancius procesus...

nusikaltėliai

nusikaltėliai portretas
Kada SEIMO KONTROLIERIUS išnaglės iki tiek kad prašys atidaryti skrydžius iš Minsko į Vilnių-kad sudaryti geresnes sąlygas tiem migrantam pakliūti į Lietuvą???? Tie žmogaus teisių gynėjai ir SEIMO kontrolierius ,gindami migrantus, palaiko ir skatina tuos migrantus daryti nusikaltimą- nelegaliai kirsti sieną.Kodėl jų niekas nebaudžia TŲ ŽMOGAUS TEISŲ GYNĖJŲ IR migrantų ADVOKARŲ bei SEIMO kontrolierių už nusikalstamumo skatinimą???

Dj

Dj portretas
O gal pats a**tsipisk nuo musu... urodas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių