A.Paulauskas pramigo Europos Parlamento rinkimus

Buvusi valdančioji, bet dabar Seime nebeatstovaujama Naujoji sąjunga (NS) pavėlavo į Europos Parlamento (EP) rinkimų traukinį, todėl negalės kelti savo kandidatų.

Vakar Teisingumo ministerija paskelbė 17-os partijų, išreiškusių norą kelti savo kandidatus į EP, sąrašą. NS tarp jų nėra.

Socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas, vakar dienraščio žurnalisto paklaustas, kodėl jo vadovaujama partija nenori dalyvauti europarlamentarų rinkimuose, iš pradžių labai nustebo ir pažadėjo viską išsiaiškinti.

Po kurio laiko jis pranešė, kad NS dokumentus Teisingumo ministerijai atidavė vakar. "Mums buvo pasakyta, kad balandžio 3-ioji ir yra paskutinė diena, kai tai galima padaryti", – tikino A.Paulauskas.

Tačiau Teisingumo ministerijos atstovė Vaida Vincevičiūtė tvirtino, kad dokumentai šiai politinei jėgai bus per dvi dienas sugrąžinti, nes jie pateikti per vėlai. "Visos partijos buvo informuotos, kad dokumentai iš jų priimami iki balandžio 3 d. "Iki" be "imtinai" reiškia, kad paskutinė diena pateikti dokumentus buvo balandžio 2-oji, ketvirtadienis", – sakė atstovė.

Po termino dokumentus pateikusioms partijoms jie grąžinami per dvi darbo dienas.

"Nežinau, kas jums ką sakė, ką išvis čia jaukiate", – suirzęs kalbėjo A.Paulauskas, sužinojęs Teisingumo ministerijos atstovės atsakymą. "Mums pasakė, kad galime atnešti balandžio 3 d., tai ir atnešėme. Kai iš ministerijos gausime oficialų atsisakymą priimti dokumentus, tuomet ir galėsime ką nors konkrečiau komentuoti. Kol kas jokio atsakymo neturime", – tvirtino NS pirmininkas.

Jeigu atsakymas iš Teisingumo ministerijos bus neigiamas, A.Paulauskas neatmetė, kad bus kreiptasi į teismą. Tiesa, A.Paulausko partija dar turi galimybę įšokti į nuvažiuojantį EP rinkimų traukinį. NS lyderis derasi su Darbo partijos vadovu Viktoru Uspaskichu dėl bendro kandidatų sąrašo. Jei derybos bus sėkmingos, NS kandidatai galės prisiglausti Darbo partijos sąraše.

Teisingumo ministerija, per dvi savaites patikrinusi partijų priimtus dokumentus, oficialiai informuoja Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurios iš jų turi teisę kelti kandidatus EP rinkimuose. Jie Lietuvoje vyks birželio 7 d.


Šiame straipsnyje: EP rinkimaiArtūras Paulauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Tai gal jie jau sutarė, kad toks abejingumas...

kastro

kastro portretas
Visuomet yra taip, kad jei sakoma iki 3 d., tai 3-oji mėnesio diena yra būtent imtinai.

Saulius1

Saulius1 portretas
Taigi taigi, BŪTENT kad juridiškai kai nurodoma ribinė data (be laiko), tai ji baigiasi sulig nurodytos dienos 24 valanda (o visai ne su 0 val.), tad ir tas 'imtinai' - tiesiog perteklinis žodis. O be to - dokumentus GALIMA išsiųst ir registruotu paštu, o ten ir vėl - DATOS žymeklis!
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių