Apeliacinis teismas: prokurorui R. Juodžiui nepagrįstai užkirstas kelias į advokatūrą

Kaltinimus byloje prieš advokatus palaikančiam prokurorui Rimui Juodžiui nepagrįstai užkirstas kelias į advokatūrą, patvirtino Lietuvos apeliacinis teismas.

Civilinėje byloje teismas konstatavo, kad Advokatų taryba nepagrįstai atsisakė R. Juodį pripažinti advokatu.

Lietuvos apeliacinis teismas, pasak pirmadienį išplatinto pranešimo, paliko nepakeistą apygardos teismo sprendimą, kuriuo buvo panaikintas atitinkamas Advokatų tarybos sprendimas. Advokatų taryba buvo atsisakiusi pripažinti prokuroro pareigas einantį R. Juodį advokatu kaip neatitinkantį nepriekaištingos reputacijos reikalavimo.

Pirmosios instancijos teismas Advokatūros tarybos sprendimą panaikino.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad Advokatų tarybos sprendimas yra neteisėtas ir nepagrįstas, nes prokuroro reputaciją vertino remdamasi konkrečioje baudžiamojoje byloje advokatams pareikštais ir palaikomais kaltinimais.

Apeliacinis teismas pažymėjo, kad aplinkybė, jog ieškovas palaiko valstybinį kaltinimą baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinimai pareikšti trims advokatams, nėra pagrindas daryti išvadą, kad ieškovas neatitinka nepriekaištingos reputacijos reikalavimo.

Prokuroras R. Juodis palaiko kaltinimus trijų advokatų ir verslininko byloje dėl galimo neteisėto poveikio Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

Advokatus teisėsauga įtaria neteisėtu poveikiu STT direktoriui Žydrūnui Bartkui ir tyrėjai Vilijai Kerbelienei, atlikusiai tyrimą Nacionalinio kraujo centro byloje.


Šiame straipsnyje: Rimas Juodisprokuroras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių