Apklausa: 4 iš 10 lietuvių palaiko protestus dėl pandemijos valdymo

  • Teksto dydis:

43 proc. Lietuvos gyventojų palaiko protestus prieš pandemijos valdymo priemones, tokias kaip „Didysis šeimų gynimo maršas“, protestas prie Seimo ir panašios, rodo LRT užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa.

30 proc. apklaustųjų atsakė nei palaikantys, nei nepalaikantys tokių protestų arba nežinojo, ką į šį klausimą atsakyti.

Visai tokių protesto akcijų nepalaiko 27 proc. lietuvių.

Gyventojų buvo klausiama: „Lietuvoje pastaraisiais metais vyko ne viena protesto akcija prieš pandemijos valdymo priemones, pavyzdžiui, „Didysis šeimų gynimo maršas“, protestai prie Seimo ir kitose vietose. Ar jūs palaikote tokias akcijas?“

Pasak „Baltijos tyrimų“ sociologo Romo Mačiūno, daugiau palaikančių nei nepalaikančių tokias akcijas buvo jau praėjusių metų vasarą, bet šis skaičius krito.

Apklausa vyko vasario 22 – kovo 3 dienomis. Asmeninio interviu būdu apklausta 1017 Lietuvos gyventojų, kurie buvo 18 metų ir vyresni. Apklaustųjų sudėtis atitinka Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių ir gyvenvietės tipą.

Rezultatų paklaida neviršija 3,1 procentinio punkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susikiškit

Susikiškit portretas
tas apklausas subinėn.Penktakoloniniams maršistams pritaria žiupsnelis runkiagalvių ir kryptingai triūsiančių kremliaus pakalikų.Kokias nesąmones čia pezate .

pensininkė

pensininkė portretas
manau dabar protestų visiškai nereikia, nes Ukrainoje neramumai prasidėjo nuo Maidano įvykių ar mums to reikia , dabar reikia kaip tik vienybės ir rimties
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių