Apklausa: beveik pusė lietuvių atostogaudami tvarkė darbo reikalus

  • Teksto dydis:

Dalis lietuvių net ir po atostogų nesijaučia pailsėję. Viena iš priežasčių – atostogaudami jie negali apsieiti be darbo.

Apklausa rodo, kad beveik pusė lietuvių atostogaudami tvarkė darbo reikalus – atsakinėjo į kolegų ir klientų skambučius, laiškus, užsukdavo į darbovietę, pranešė LNK.

Mokytojas Arūnas Narauskas šeštus metus per atostogas uždarbiauja Norvegijoje rinkdamas uogas, obuolius ar dažydamas. Jis prisipažino, kad keltis 3.30 val., iki braškyno minti 10 km, o po darbo parminti atgal – nelengva.

„Sunku, nes tai nėra svajonių darbas. Atsiklaupi vagoje 5 val. ryto ir klupi iki 15 val. Ne tik klupi, bet ir keliais eini kaip per atlaidus“, – sakė mokytojas A.Narauskas.

Jei alga būtų didesnė, per atostogas nedirbtų. Tačiau Norvegijoje per mėnesį uždirbta tiek, kiek mokykloje per tris ar net šešis mėnesius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

„Norisi didesnio buto, pasigerinti savo materialinę gerovę“, – teigė mokytojas.

Dalis žmonių per atostogas dirba net negaudami papildomų pinigų, rodo naujausias „CV Online“ tyrimas. 48 proc. lietuvių per atostogas rūpinosi darbo reikalais.

„Nėra labai geri skaičiai, nes nemaža dalis darbuotojų tikrina e.paštą, atsiliepia į skambučius, kai kuriems net tenka važiuoti į darbą patikrinti situacijos. Tai kenkia, nes nemaža dalis nurodo, kad jie nepailsi“, – pažymėjo „CV Online“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė.

Anot Darbo inspekcijos, per atostogas ignoruoti darbdavį teisėta.

„Kasmetinės atostogos ir yra laikas, kai darbuotojas turi atostogauti ir tikrai neprivalo reaguoti nei į darbdavio prašymus, nei į siaučiamą informaciją, kolegų užklausas“, – akcentavo Darbo inspekcijos Darbo teisės skyriaus vedėja Ieva Piličiauskaitė.

Anot tyrimo, dalis per atostogas domisi darbo reikalais net neprašyti. Darbą per atostogas iš reikalo ar savo noru kritikuoja medikai. Tokiems žmonėms, anot specialistų, atsirūgs grįžus į darbą.

„Blogiau dirbsime, mažiau pasieksime, blogiau jausimės ir dar galime susirgti kokia liga. Didvyrių vaizdavimo era lyg ir praėjo su sovietiniais laikais“, – pažymėjo gydytojas.

Iš tiesų, anot tyrimo, tik kas trečias apklaustasis po atostogų jautėsi pailsėjęs. Estijoje situacija dar prastesnė – per atostogas dirbo 83 proc. žmonių, Latvijoje – apie 50 proc.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

er a;;ej'

er a;;ej' portretas
Ne tik kad dirba per atostogas, bet ir tų atostogų negauna - atostogos būna fikcija

O kiek

O kiek portretas
dar dirba ligos metu!? Tik,daugumoje tai ne "aukstuju" profesiju atstovai ir niekam tai nerupi!

noreciau atostogaut

noreciau atostogaut portretas
taciau varau uz minimalia alga per du darbus ir vos gala su galu surezgu.... o cia dar sankciojos putinui ir inflecija is niekur nieko... politikai sako nepergyvenk tu dirbk kaip dirbes plesikis i tada gausi pensija solidzia jei investuosi i puzsienio banku aktyvus i jei tavo penciju fondai is po musu sankciju rusam nesubankrutuos.... a an dagivensi nedagivensi tai musu medikai padarys viska ka numarint eileje prie telefono registruojantis ne nedaejus kabineto...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių